Fostul prefect de Buzău, Paul Beganu, a fost reținut de DNA

Data publicării:
Sigla noua DNA - Directia Nationala Anticoruptie - Mediafax Foto-Liviu Adascalitei 1

FOTO: MediafaxFoto

ACTUALIZARE 1:00 Miercuri noapte, fostul prefect Paul Beganu a fost scos încătuşat din sediul DNA Ploieşti, unde a fost audiat de către procurori timp de mai multe ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Alături de fostul prefect, au fost reţinuţi şi duşi în arestul IPJ Prahova, din municipiul Câmpina, avocatul Mihail Cosmin Vasile, acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la dare de mită, Ion Irimia, angajat al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, acuzat de trafic de influenţă, şi omul de afaceri Gheorghe Ceteraş, acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi trei infracţiuni de dare de mită, acesta din urmă fiind reţinut cu puţin timp înaintea celorlalţi.

În același dosar a fost audiat la DNA și judecătorul Toader Neculae, de la Judecătoria Pătârlagele.

Fostul prefect Paul Beganu, omul de afaceri Gheorghe Ceteraş, judecătorul Toader Neculae, avocatul Mihail Cosmin Vasile şi Ion Irimia, angajat al Romsilva, au fost puşi sub urmărire penală de către procurorii DNA într-un dosar privind retrocedarea a peste 5.000 de hectare de pădure, prejudiciul depăşind 21 de milioane de euro.

ACTUALIZARE 13.33. Un judecător de la Judecătoria Pătârlagele a fost adus cu mandat la DNA.

El este vizat în ancheta retrocedărilor ilegale din Buzău.

Magistratul este implicat în mod direct în procesul în urma căruia 5.000 de hectare de pădure din Buzău ar fi fost retrocedate ilegal.

Decizia privind retrocedarea a fost pronunţată în 2011.


Este vorba despre o suprafață de aproximativ 5.000 de hectare de pădure, în valoare de peste 20 de milioane de euro, care ar fi fost retrocedată ilegal, cu implicarea unor funcționari din Romsilva și a lui Paul Beganu.

Potrivit unor surse judiciare, cele 5.000 de hectare ar fi ajuns la un om de afaceri cu activitate în zona de exploatare forestieră.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri