Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, în carantină 21 de zile la Penitenciarul Gherla

Data publicării:
sorin apostu cluj 5128313-Mediafax Foto-Mediafax Foto-1

 

După perioada de carantină, de 21 de zile, fostul edil va fi inclus într-un regim de executare a pedepsei.

Potrivit site-ului Penitenciarului Gherla, vizitarea persoanelor private de libertate de către aparţinători se poate face zilnic, în patru serii, între orele 8.30 - 16.30. Durata vizitei este de la 30 de minute până la două ore, în funcţie de numărul solicitărilor de acordare a vizitelor şi de spaţiile existente.

Periodicitatea de acordare a vizitelor este următoarea: arestaţii preventiv şi persoanele condamnate pentru care nu s-a stabilit încă regimul de executare a pedepsei -patru vizite pe lună, condamnaţi cărora li se aplica regimul de maximă siguranţă - două vizite pe lună, condamnaţi cărora li se aplică regimul închis - trei vizite pe lună, condamnaţi cărora li se aplică regimul semideschis - patru vizite pe lună, condamnaţi cărora li se aplica regimul deschis - cinci vizite/lună.

Luni, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat pe Sorin Apostu la patru ani şi şase luni de închisoare. Din pedeapsă a fost scăzută perioada în care Apostu a fost reţinut şi arestat, respectiv din 9 septembrie 2011 până în 28 septembrie 2012.

Decizia este definitivă.

În aceeaşi zi, Apostu s-a prezentat la sediul Poliției Județene Cluj şi a fost dus în arestul instituţiei.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj a desfăcut, marţi, contractul de muncă al lui Sorin Apostu, care era profesor la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, măsura fiind luată după ce ICCJ l-a condamnat definitiv la închisoare.

În 15 februarie 2012, Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri