Fostul șef al SPP Dumitru Iliescu, acuzat că-i dădea lui Viorel Hrebenciuc informații din dosare, a fost audiat la DNA

Data publicării:
dumitru iliescu mediafax crop

Foto: Mediafax

Actualizare 00.34. În urmă cu puţin timp, fostul şef al SPP, Dumitru Iliescu a părăsit sediul DNA. El a fost audiat aproape două ore, după ce a fost preluat de anchetatori de la Arad, la revenirea lui în ţară. El a refuzat să facă declarații în fața jurnaliștilor.

Veți găsi acuzațiile pe site-ul DNA. Rugămintea e următoarea, echipa a stabilit o strategie, nu putem face declarații acum. Când va fi cazul, cineva va da declarații”, a spus avocatul său.

__________________

Dumitru Iliescu afirma în urmă cu două zile că este în Franța și că se va întoarce în țară pentru a se pune la dispoziția procurorilor.

De asemenea, domeniul său de pe malul lacului Mogoșoaia a fost percheziționat.

Potrivit interceptărilor din dosar, Dumitru Iliescu afla informații din dosarele DNA de la o sursă din interiorul parchetului.

Dumitru Iliescu are un trecut controversat. Cariera sa a cunoscut o ascensiune fulminantă. În doi ani, el a avansat cât alţii în 15. La revoluţia din 1989, era simplu căpitan. În ianuarie 1990 era maior, iar şase luni mai târziu locotenent colonel. Şi avalanşa avansărilor în timp record a continuat. În mandatul preşedintelui Ion Iliescu a fost şeful Serviciului de Protecţie şI Pază. În 1996, odată cu venirea la Cotroceni a lui Emil Constatinescu, a intrat în dizgraţie şi s-a apucat de afaceri. Şi-a deschis mai multe firme de pază şi agenţii imobiliare. 2002 este anul în care toate societăţile comerciale dispar din CV ul lui Dumitru Iliescu. Au fost transferate pe numele soţiei, fiicei, verişoarei sau nepoatei. Până şi părinții săi, trecuţi de 90 de ani, au devenit administratorii unei firme de pază.

Omul din umbră. Cine este Dumitru Iliescu, cel care i-ar fi dat lui Viorel Hrebenciuc informații din dosarele de la DNA

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri