G. Oprea: Când ești în misiune, mai ajungi și pe acasă în 24 de ore

Data actualizării: Data publicării:
160920_ICCJ_OPREA_001_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Gabriel Oprea a spus din nou că se afla în misiune în momentul morții polițistului Bogdan Gigină, care făcea partea din coloana oficială a fostul ministru de Interne.

160920_ICCJ_OPREA_001_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Era în jurul orelor 20.00 și eram în misiune. La un moment dat, când ești în misiune, mai ajungi și pe acasă în 24 de ore”, le-a spus el jurnaliștilor.

Gabriel Oprea a refuzat să răspundă la alte întrebări ale jurnaliștilor.

Senatorii au votat luni împotriva cererii DNA privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă. S-au înregistrat 45 de voturi pentru și 73 împotrivă.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a criticat astăzi votul dat de senatori.

DNA a solicitat acordul Senatului pentru a începe urmărirea penală împotriva lui Gabriel Oprea. Săptămâna trecută, Comisia juridică a avizat pozitiv solicitarea. Însă, în plen, colegii fostului ministru de Interne au respins cererea.

Votul de ieri îi plasează pe procurorii anticorupție în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea polițistului Bogdan Gigină, a anunțat DNA.

Pe de altă parte, Gabriel Oprea este acuzat și de abuz în serviciu, pentru că a beneficiat în mod repetat de coloană oficială, deși legea nu îi acorda acest drept.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri