GALA BUTE. Cătălin Tolontan: Există suspiciunea că Elena Udrea a semnat ceva, dar nu documente principale

Data publicării:
647011-tolontan

„Am scris despre acest dosar acum aproape patru ani, înainte de a se derula competiţia. Am spus de la început că e o bizarerie, şi nu doar noi, și România Liberă. E o bizarerie ca o gală de box profesionist să fie finanțată din bani europeni. Asta am scris înainte de gală”, a spus Cătălin Tolontan, jurnalist la Gazeta Sporturilor, adăugând că nu are satisfacții personale privind acest dosar ci „pur și simplu constat că acest dosar a fost început, terminat, repornit, băgat la sertar, gata de topit, de-a lungul existenței sale”.

„N-a fost un dosar simplu, deși miza nu e atât de mare. Sunt 2,4 milioane de euro. Faţă de miliardele din Microsoft, nu e o miză mare”, a mai spus jurnalistul.

Cătălin Tolontan a amintit și de ce este investigată Elena Udrea, „deși ea n-a semnat documente”.

„Există suspiciunea că a semnat ceva, dar nu documente principale. DNA ştie de doi ani că există implicări ale fostului ministru și ale ministrului Ion Ariton, în determinarea circuitului acestor bani. De ce DNA nu a făcut mai mult până în momentul ăsta e o discuție lungă. De ce lucrurile se repornesc acum când Udrea intră în conflict cu SRI și DNA este iarăși o discuție pe care noi ca jurnaliști trebuie s-o facem. Noi nu suntem reporterii DNA”, a subliniat Cătălin Tolontan.

„În acest caz, nişte bani, și fac o afirmație făcută și în decembrie 2013, când am scris în Gazeta Sporturilor, că exista un milion de euro în conturi bancare. Acești bani pot fi recuperaţi de stat pe sechestru imediat. De ce s-au făcut că nu-i văd, asta nu știu. Informațiile care au ajuns la noi le avea și statul român”, a mai spus jurnalistul.

E un caz infinit, în care doar prezența Elenei Udrea explică de ce un caz cu o sumă relativ mică, comparativ cu ce se vehiculează ca fraude în România, a stârnit atâta patimă, atacuri la adresa noastră, un procuror-şef adjunct al DNA a fost pensionat subit, Mariana Alexandru, pentru că el urma să încheie acest dosar”, a menționat Cătălin Tolontan.

„Suntem foarte încăpăţânați. De patru ani ne ținem de acest caz și nu-l lăsăm, indiferent de ce ni s-a întâmplat. Așteptăm ca Elena Udrea, dacă va fi trimisă în judecată, să aibă un proces corect. Nu suntem partizanii nimănui, încercăm să fim obiectivi”, a adăugat jurnalistul.

Procurorii DNA au solicitat astăzi Parlamentului ridicarea imunității pe numele deputatului Elena Udrea. Ea este acuzată de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dar și de folosirea influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.   

În cadrul aceluiași dosar, procurorii DNA cer ridicarea imunității în vederea urmării penale în ceea ce-l privește pe fostul ministru al Economiei Ion Ariton. Suspiciunile în ceea ce-l privește pe actualul senator sunt de participație improprie la abuz în serviciu și de folosirea influenței în scopul obținerii de informații necuvenite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri