Gardienii cer compensații ca ale deținuților

Data publicării:
detinuti

Angajații din penitenciare cer ministrului Justiţiei să le fie compensate zilele muncite în condiţii improprii, la fel cum deţinuţii primesc fie bani, fie le sunt scăzute șase zile din pedeapsă pentru fiecare 30 de zile petrecute în celule ce nu respectă drepturile omului.

Într-un comunicat remis presei, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Penitenciarelor arată că un ofițer din penitenciare lucrează în condiţii improprii peste 23 de ani şi propune ca formă de compensare scăderea efectivă din vârsta de pensionare a câte șase zile pentru fiecare 30 muncite.

Sorin Dumitraşcu, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Penitenciarelor: „Guvernanţii sunt foarte atenţi la nevoile oamenilor din penitenciare. S-au aplecat asupra deţinuţilor, au dat aceste beneficii, se mai gândesc şi la altele, să dea o compensare de 5 sau 8 euro pentru cei care au plecat din penitenciar şi nu au apucat să beneficieze de aceste 6 zile, considerate ca executate. Să-şi plătească şi datoriile, adică să plătească acele sute de mii de ore suplimentare pe care angajaţii de penitenciare le fac. Am cerut un soi de egalitate de tratament între deţinuţii care primesc toată atenţia şi angajaţii din penitenciare.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri