Faptele pentru care DNA l-a reținut pe fostul șef al Loteriei Române

Data actualizării: Data publicării:
gheorghe benea

Bolizi de lux - şpagă pentru foşti şefi ai Loteriei Române. Fostul director general Gheorghe Benea şi fostul şef al Serviciului Achiziţii, Ovidiu Rîpanu, au fost reţinuţi de DNA, pentru trucarea unei licitaţii prin care Loteria a cumpărat autoturisme noi. În dosar este inculpat şi şeful grupului Rădăcini Auto, despre care procurorii DNA spun că le-a fost complice şefilor Loteriei.

Acest dosar vizează un contract de furnizare de 182 de autovehicule în sistem buy-back pentru înlocuirea parcului auto al Loteriei Române.

Este vorba de un contract în valoare de peste 13 milioane de lei care ar fi fost acordat unei societăți comerciale cu încălcarea legii, fără efectuarea unor studii prealabile și contra unor importante beneficii materiale pentru Gheorghe Benea, dar și pentru alți funcționari din conducerea companiei de stat de la vremea respectivă.

Gheorghe Benea ar fi primit, cu ajutorul fiicei sale, un autoturism de lux, iar șeful de la Achiziții ar fi primit două autoturisme de lux, dar și alte beneficii materiale pentru acordarea respectivului contract, care ar fi adus un prejudiciu de peste 2 milioane de lei companiei.

10 persoane sunt vizate în acest dosar, inclusiv fiica lui Gheorghe Bunea este cercetată pentru complicitate la luare de mită.

Într-un alt dosar, Gheorghe Benea, dar și administratorii mai multor societăți comerciale au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, privind contractul încheiat de Loteria Națională pentru comercializarea, prin intermediul agențiilor loto, a unor cartele telefonice.

Fostul șef al Loteriei este acuzat de abuz în serviciu și favorizarea infractorului, iar omul de afaceri Maricel Păcuraru, la momentul respectiv administrator al SC Global Network System SRL, aflat acum în închisoare într-o altă cauză, de participație improprie la abuz în serviciu, complicitate la spălare de bani și spălare a banilor.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri