Galerie Foto Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv. Avocat: Pledează nevinovat

Data actualizării: Data publicării:
gheorghe-dinca-tribunal-Inquam-Photos-Bogdan Danescu (3)
Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal suspectat de uciderea adolescentei de 15 ani din localitatea Dobrosloveni, judeţul Olt, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sâmbătă după-amiază, de către judecătorii de la Tribunalul Dolj.

Actualizare 15:05. Judecătorii au decis să-l aresteze preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile, pe Gheorghe Dincă, sub acuzațiile de viol și trafic de minori.

Potrivit apărătorului desemnat din oficiu, bărbatul de 66 de ani se consideră nevinovat.

Avocatul acestuia a mai spus că bijuteriile găsite de anchetatori sunt de fapt lucruri pe care el le-ar fi colecționat. În ceea ce privește hainele, bărbatul a spus că sunt ale familiei.

Citește și Avocatul lui Gheorghe Dincă: Apelurile Alexandrei la 112 au venit de pe telefonul lui


DIICOT a informat că prin ordonanţa din data de 27 iulie a DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Gheorghe Dincă, sub aspectul săvârşirii în concurs, a infracţiunilor de trafic de minori şi viol, fapte prevăzute de art. 211 alin. 1 şi 2 lit. a) Cod penal raportat la art. 210 alin. 1 lit. a) Cp şi art. 218 alin. 1 şi 3 lit. c) Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1, 2 Cod penal (persoană vătămată M.A.M.).

Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Gheorghe Dincă, adus la Tribunalul Dolj pentru a fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu
Gheorghe Dincă, adus la Tribunalul Dolj pentru a fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Miercuri, Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină "la ocazie".

Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei. 

Citește și

Mama Alexandrei, sunată de un bărbat care i-a spus că fata este în Belgia. Căutări într-un lac de lângă Caracal

Dăncilă: Iau în calcul un referendum privind înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie

Redactor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri