Gheorghe Ștefan, eliberat din penitenciar: „Beciul Domnesc te înmoaie”

Data publicării:
gheorghe stefan primar piatra neamt mediafax

ACTUALIZARE 21.03. Gheorghe Ștefan a părăsit penitenciarul Rahova.

Sper că toți cei care au greșit vor plăti. Eu am greșit și voi plăti. Am greșit că am avut încredere în oameni”, a spus Gheorghe Ștefan.

El a spus că nu va mai face politică și a refuzat să facă declarații legate de dosarul Microsoft.

Ce nu te omoară te întărește, dar pot să spun că 'Beciul Domnesc' te înmoaie”, a mai spus el.


Pe durata arestului la domiciliu Gheorghe Ştefan nu are voie să părăsească imobilul în care locuieşte, fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi nu poate comunica cu Dorin Cocoş, Nicolae Dumitru, Gabriel Sandu, inculpaţi şi ei în dosarul Microsoft, dar nici cu martorii din cauză, direct sau indirect.

În dosarul Microsoft, ceilalţi acuzaţi trimiși în judecată - Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Dumitru Nicolae - sunt şi ei arestaţi la domiciliu. Dorin Cocoş este, însă, în arest pentru că pe numele său mai este emis un mandat, în dosarul Bica 2, amintește Mediafax.

În dosarul Microsoft, oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, de luare de mită şi spălare de bani.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Totodată, potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

În acest dosar sunt vizaţi şi alţi opt foşti miniştri: senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Adriana Ţicău.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri