Gregorian Bivolaru, dat în urmărire prin EUROPOL

Data publicării:
160824_gregorian_bivolaru_pol_capitalei_03_INQUAM_Octav_Ganea
Gregorian Bivolaru a fost arestat în Franța pentru viol și trafic de persoane. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Fondatorul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost dat în urmărire de autoritățile finlandeze prin EUROPOL pentru infracțiunea de trafic de ființe umane, relatează Agerpres.

160824_gregorian_bivolaru_pol_capitalei_03_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Bivolaru este căutat pentru infracțiuni de trafic de ființe umane în Finlanda și Franța, comise în anul 2006, pentru abuz sexual în Franța în 2011, trafic de persoane în Finlanda și Franța, între 2006-2010, abuz sexual în Franța, între 2007-2010, trafic de persoane în Finlanda și Franța (2006-2011), trafic de persoane în Finlanda și Franța în 2008-2010, abuz sexual în Franța 2010, trafic de persoane Finlanda și Franța în 2008-2013 și abuz sexual în Franța în 2010, potrivit site-ului EUROPOL.

Fondatorul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost eliberat, în data de 13 septembrie 2017, din Penitenciarul Bistrița, alături de alți deținuți.

Citiți și:  De ce a fost eliberat Bivolaru. A promis instanţei că nu va mai vorbi cu minori

Autoritățile din Finlanda au emis ulterior un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Gregorian Bivolaru, pentru trafic de ființe umane și abuz sexual, potrivit unor surse judiciare.

Conform surselor, urmează ca acesta să fie căutat pentru punerea în executare a mandatului.

Fondatorul MISA a fost condamnat, în 2013, în România, la şase ani de închisoare cu executare pentru relaţii sexuale cu un minor. Bivolaru a fost căutat mai bine de 10 ani de autorităţile române după ce a fugit din ţară în anul 2004.  La 4 aprilie 2005, liderul Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut a fost prins şi arestat în Suedia, unde a cerut azil politic.

Toate solicitările de extrădare au fost respinse de autorităţile suedeze, dar într-un final, Bivolaru a fost prins la Paris, în februarie 2016, şi extrădat apoi în România, pentru a-și ispăşi pedeapsa în Penitenciarul Bistriţa.

După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul București în urma sentinței definitive date de ÎCCJ. Pe numele lui a fost emis și un mandat de urmărire internațională, specific țărilor care nu sunt conectate la SIS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri