Grindeanu, despre viitorul ministru al Justiţiei: O să am întâlniri cu persoanele eligibile; până miercuri mă decid

Data publicării:
grindeanu dragnea

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat luni, la Parlament, că are mai multe propuneri de persoane care ar putea să preia conducerea Ministerului Justiţiei, existând atât varianta de a fi o persoană apolitică, cât şi cea de membru al coaliţiei de guvernare. Prim-ministrul a susţinut că, în zilele următoare, se va întâlni cu toate persoanele eligibile pentru a ocupa această funcţie.

dragnea si grindeanu 170104_GUVERN_07_INQUAM_Octav_Ganea

Întrebat dacă are un nume la Justiţie, Sorin Grindeanu a spus: „Mai multe chiar”.

„Până miercuri sau miercuri o să venim cu aceste propuneri şi la Ministerul Justiţiei. În momentul în care venim, o să venim cu o singură propunere”, a completat el.

Sorin Grindeanu a susţinut că viitorul ministru al Justiţiei ar putea fi atât o persoană apolitică, cât şi un membru al coaliţiei PSD-ALDE.

„Există varianta de a fi un apolitic, dar există şi varianta de a fi un membru din coaliţia de guvernare. Şi azi şi mâine o să am întâlniri cu persoane pe care le consider eligibile pentru a ocupa această funcţie şi o să mă decid miercuri”, a subliniat premierul.

De asemenea, întrebat dacă există posibilitatea ca viitorul ministru al Justiţiei să fie de la ALDE, Sorin Grindeanu a afirmat: „Am spus şi la Bruxelles, acelaşi lucru spun şi acum, că e extrem de posibil să fie un ministru apolitic, dar nu e singura variantă. Asta am spus şi la Bruxelles”.

La insistenţele presei dacă PSD va da ALDE acest portofoliu, prim-ministrul a evitat să dea un răspuns precis.

„Mai sunt două zile, lăsaţi-mă să am discuţiile cu cei pe care îi consider persoane potrivite, şi eu şi colegii mei, în a ocupa această funcţie”, a conchis Sorin Grindeanu. 

sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri