Gunoiul românesc a spălat banii mafiei italiene

Data publicării:
MafiaItaliana

Patronii firmei care administrează cea mai mare groapă de gunoi din Europa sunt acuzaţi că au legături şi că au făcut afaceri necurate cu Cosa Nostra şi cu Mafia Siciliană. Ani de zile, banii negri - peste 100 de milioane de euro - ar fi fost aduşi în estul Europei şi curăţaţi aici. Poliţiştii din Italia spun că o parte din sumă ar fi ajuns în România.

Sergio Pileri şi Victor Dobovschi sunt doi emisari ai mafiei italiene în România. Aparent, cei mai bogaţi gunoieri din România. Ei au fost prinşi de ofiţerii români şi acuzaţi că au făcut munca murdară a mafioţilor din Peninsulă.

Ani de zile, gunoiul românesc de la marginea Bucureştiului ar fi spălat zeci de milioane de euro ai mafiei italiene. Acum, după arestarea celor doi patroni, autorităţile au pus sechestru pe zecile de hectare de teren pe care se afla groapa de gunoi Glina.

La cererea Tribunalului din Roma a fost pus sechestru şi pe maşinile şi casele de lux ale mafioţilor şi pe acţiunile deţinute de ei. Anchetatorii spun că mare parte din sumele care trebuiau spălate erau aduse cu avionul sau cu maşina în România. Iar printre curieri se număra şi o româncă, iubita unuia dintre mafioţii italieni căutaţi de Interpol.

Povestea banilor negri e veche. Au fost adunaţi din trafic de droguri, de arme sau prostituţie şi protejaţi prin asasinate la comandă. Personajul principal era, până în 2002, Vito Ciancimino, primarul din Palermo, unul dintre capii mafiei siciliene. A strâns o avere de sute de milioane de euro. Afacerile lui necurate şi bănuiala că spăla bani în România au fost subiect de anchetă pentru jurnalişti de la Euronews. Unul dintre fiii liderului mafiot a spus reporterilor că averea familiei este curată şi că nici nu ştie unde este România pe hartă.

Nu am fost niciodată În România. A fost demonstrat de Curte că Massimo Ciancinimo nu a fost niciodată în România”, spunea băiatul lui Vito Cincinomo.

Capii reţelei de spalare a banilor din România, aşa cum le spun procurorii, Sergio Pileri şi Victor Dobovschi, au fost arestaţi în lipsă de autorităţile Italiene. Dacă vor fi condamnaţi, pentru faptele lor şi pentru asociere cu mafia, riscă peste 10 de ani de închisoare.

Cei doi au fost aduşi cu trupele speciale la Curtea de Apel în jurul prânzului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri