Hackerul care a spart contul de email al şefului SRI George Maior, condamnat la patru ani de închisoare

Data publicării:
hacker captura

 

El este este acuzat că a accesat ilegal corespondenţa online pentru a intra în posesia datelor confidenţiale, iar apoi a schimbat parolele de acees ale mailului. Decizia de azi a magistraţilor nu este definitivă.

Învinuitul a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică, după care a schimbat parolele de autentificare, restricţionând astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în poşta electronică. Învinuitul a divulgat conţinutul corespondenţei către public, acţiuni frauduloase săvârşite în scopul lezării intimităţii în mediul online şi denigrării imaginii publice ale persoanelor în cauză”, a anunțat, miercuri, DIICOT.

Hackerul are deja o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare la activ – când în lumea virtuală își spunea ”Micul Fum”.

Hackerul a fost ridicat din locuința lui și va fi dus în Capitală pentru audieri. El riscă o nouă condamnare, de până la cinci ani de închisoare.

Interesant de știut este că el își câștiga existența din taximetrie, iar la prinderea lui, cei de la DIICOT au primit ajutor și de la serviciile secrete americane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri