Horia Uioreanu, 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Data publicării:
horea uioreanu captura fara scris

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, este acuzat de procurori că a primit mită în mai multe tranşe. Banii ajungeau la el în măsura în care aproba acordarea unor sume pentru efectuarea de lucrări în mai multe comune din judeţ şi pentru construirea unor obiective în cadrul Aeroportului din Cluj-Napoca.

Proprietarii firmelor de construcţii acceptau să-i ofere lui Horea Uioreanu un comision de 10 - 15 procente din valoarea lucrărilor, susţin procurorii. Sumele proveanu din fondurile Consiliului Judeţean Cluj sau ale Ministerul Dezvoltării. Procurorii DNA au descoperit că majoritatea banilor ar fi fost daţi de omul de afaceri Vasile Pogăcean, potrivit procurorilor

Pentru contracte în valoare de aproximativ 4 milioane de lei, Horea Uioreanu ar fi perceput un comision de 700.000 de lei. Afaceristul a plătit, însă, doar 400.000 de lei din suma negociată. Pentru restul, fostul şef al Consiliului Judeţean Cluj şi-a trimis consilierul să negocieze, reiese din referatul DNA.

Procurorii anticorupţie susţin că Horea Uioreanu a primit mită şi de la omul de afaceri Ioan Bene. Firma acestuia s-a ocupat de lucrările de modernizare a pistei aeroportului din Cluj-Napoca. Documentele de la dosar arată că lucrările au fost făcute fără licitaţie. Pentru a acoperi ilegalităţile, a fost organizată totuşi o procedură de licitaţie unde câştigătoare a ieşit compania deţinută de Ioan Bene. Intersant este că, la acel moment, lucrările erau deja încheiatate, notează procurorii DNA.

Fostul şef al forului judeţean din Cluj ar fi primit de la Ioan Bene 300.000 de lei, în mai multe tranşe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri