Hrebenciuc, trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă

Data publicării:
viorel hrebenciuc la dna 1

Este vorba de audierea din 25 octombrie 2011, când Viorel Hrebenciuc a fost chemat la DNA pentru a da declarații în dosarul „Mită la PSD”, dosar în care au fost condamnați omul de afaceri Ioan Niculae și fostul președinte al CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu. Tot declarații nesincere ar fi dat social-democratul și în iunie 2013, atunci când a fost audiat, în același dosar, la Judecătoria Sectorului 1, declarații care s-au soldat, potrivit anchetatorilor, cu achitarea în instanța de fond a lui Ioan Niculae și a altor inculpați.

Ulterior, la data de 19 martie 2015, Hrebenciuc a fost audiat din nou în calitate de martor la Curtea de Apel București, moment în care a dat declarații sincere. De data aceasta, Ioan Niculae a fost condamnat definitiv la 2 ani și 6 luni închisoare cu executare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Brăila Gheorghe Bunea Stancu a primit 3 ani închisoare cu executare.

În martie 2015, Viorel Hrebenciuc declara la Curtea de Apel București că de finanțarea campaniei electorale s-au ocupat Mircea Geoană și apropiații acestuia — Ionuț Costea și Ion Bazac.

„În acest context, Geoană m-a trimis personal la Niculae pentru a-l ruga să contribuie la finanțarea campaniei. Nu a vrut să discute cu Costea. S-a întâlnit cu Niculae, l-a rugat în numele lui Geoană și să plătească niște sondaje la INSOMAR. Niculae a fost de acord. A discutat cu Teodorescu. Ulterior, am aflat că între Interagro și INSOMAR s-a încheiat un contract privind situația construcțiilor în România. Plata s-a făcut pentru sondajele de opinie ale lui Geoană", declara atunci Hrebenciuc.

Tot atunci, Hrebenciuc spunea că Mircea Geoană l-a trimis la Ioan Niculae pentru a discuta despre finanțarea campaniei electorale.

"Nu pot preciza dacă Geoană m-a trimis la Niculae pentru o finanțare legală sau nelegală. În principiu era legală. Niculae a vrut să facă plata prin bancă. Eu discutam cu alți finanțatori doar când eram trimis", a susținut Hrebenciuc.

Dosarul în care Hrebenciuc este acum trimis în judecată a fost creat în urma unei plângeri depuse de omul de afaceri Ioan Niculae.

Fostul lider PSD a mai fost trimis în judecată, alături de fiul său, Andrei Hrebenciuc, în dosarul privind retrocedările ilegale de păduri. În fața instanței, aceștia au recunoscut acuzațiile aduse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri