ÎCCJ a fixat primul termen în procesul lui Călin Popescu Tăriceanu

Data actualizării: Data publicării:
Calin Popescu Tariceanu, la Jurnalul de seara (3)

Procesul în care Călin Popescu Tăriceanu este judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului va avea primul termen pe fond la data de 14 martie, a stabilit Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Calin Popescu Tariceanu, la Jurnalul de seara (3)

ÎCCJ a stabilit termenul de 14 martie după ce pe 10 februarie, a decis că judecata poate începe pe fond, respingând, definitiv, ca nefondată contestaţia preşedintelui Senatului, relatează News.ro.

În 28 noiembrie 2016, instanţa a respins cererile şi excepţiile formulate de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi a decis că judecarea pe fond a dosarului în care este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului poate începe.

Decizia a fost contestată de Tăriceanu şi a fost judecată în 8 februarie de instanţa supremă. Pronunţarea a fost, însă, amânată pentru 10 februarie.

În 6 iulie 2016, procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată pe Călin Popescu Tăriceanu pentru infracţiunile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în legătură cu declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

Alături de preşedintele Senatului a fost trimis în judecată şi Dorin Marian, fost şef al Administraţiei Prezidenţiale a României în anul 2000, acesta fiind acuzat tot de mărturie mincinoasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri