ICCJ păstrează interceptări SRI într-un dosar DNA

Data publicării:
avocatul poporului ciocanel facebook-3

Decizia definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost anunțată astăzi și a fost luată după zece zile în care un complet format din trei magistrați de la instanța supremă a deliberat în legătură cu cererea formulată de un avocat trimis în judecată de procurorii DNA la finalul anului trecut.

Dosarul se află încă în procedura de cameră preliminară, adică procedura prealabilă judecății. În această perioadă pot fi contestate probele strânse în anchetă.

În baza deciziei CCR, avocatul a cerut să înlăture din dosar mai multe interceptări realizate cu sprijinul ofițerilor SRI. Însă judecătorii de la ICCJ au decis să mențină în dosar, ca probe, aceste interceptări.

Decizia a fost luată într-un caz particular, însă fiind pronunțată de ICCJ, instanță cu rol de reunire a practicii judiciare, ar putea fi invocată de procurori, atât de la DNA cât și de la DIICOT, în alte procese în care au fost ridicate cereri de eliminare a interceptărilor făcute de SRI.

Până acum nu au fost luate decizii de instanțe în favoarea eliminării interceptărilor făcute cu ajutorul SRI, dar nu s-au formulat decizii în acest sens pe toate solicitările.

Pe același subiect

DIICOT: Interceptări contestate în 25 de cazuri

Ordonanța interceptărilor, în dezbatere la Senat 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri