Imunitate sporită pentru judecătorii CCR

Data actualizării: Data publicării:
ccr ciocanel mic ccr ro

Imunitate sporită pentru judecătorii Curţii Constituţionale, au decis astăzi deputaţii. Potrivit proiectului de lege, judecătorii CCR nu pot fi urmăriţi penal, reţinuţi, arestaţi sau percheziţionaţi fără votul plenului Curţii.

Proiectul de lege a trecut 178 de voturi „pentru” și 39 „împotrivă” . Liberalii sunt cei care au luat cuvântul și au precizat că au votat împotriva proiectului pe care l-au numit „supra-imunitatea” judecătorilor CCR. 

Inițiativa aparține unui deputat al minorităților. Proiectul de lege mai prevede că urmărirea penală, arestarea, reținerea s-ar putea face numai după un vot în plenul CCR, cu susținerea a două treimi din judecători.  Și decizia de suspendare a judecătorului poate fi luată tot cu votul a două treimi din membrii CCR. 

De menționat este faptul că CCR nu a trimis un punct de vedere cu privire la această inițiativă legislativă, ceea ce i-a deranjat pe parlamentari. 

Proiectul a trecut astăzi de votul final al Camerei Deputaţilor, și va fi transmis Senatului, în calitate de for decizional.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri