Incendiul din Constanţa: Restaurantul funcţiona de patru ani fără avizul pompierilor

Data publicării:
restaurant

Restaurantul care a ars sâmbătă seara în centrul Constanţei nu avea aviz de funcţionare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Potrivit conducerii ISU, în 2010, patronul a fost amendat pentru neregulile descoperite în timpul unui control, iar de atunci funcţiona fără avizul pompierilor, ceea ce constituie o faptă penală.

Cazul a fost preluat de Parchetul General, iar patronul restaurantului este cercetat şi de inspectorii de muncă.

Patronul localului din Constanţa este un client mai vechi al acestora. În ultimii trei ani, deci din 2011, el a fost amendat în fiecare an pentru că nu le încheia contracte tuturor angajaţilor.

Şeful ITM Constanţa a declarat pentru Mediafaxuna dintre fetele angajate avea contract de muncă încheiat pe o întreprindere individuală, alte două tinere aveau contractele expirate în toamna anului trecut, iar cea de-a patra nu avea contract.

În incendiul de sâmbătă noapte din centrul Constanţei au murit trei femei, cu vârste între 22 şi 24 de ani. Alte patru persoane, printre care şi o tânără de 19 ani, au suferit arsuri şi intoxicaţii cu fum. Tânăra este internată la Spitalul de Arşi din Capitală, iar marţi, cel mai probabil, va fi supusă unei intervenţii chirurgicale.

Focul pornit în restaurant s-a extins rapid la un bar şi un cazino, aflate în aceeaşi clădire, iar toate cele trei localuri au ars din temelii.

Ancheta privind incendiul a fost preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri