Procesul Colectiv a început cu o amânare

Data actualizării: Data publicării:
foto logo colectiv club imagine colectiv ro

După un an și trei luni de la incendiul în care au murit 64 de oameni, procesul în dosarul Colectiv a început cu o amânare. La Judecătoria Sectorului 4 au fost citate 210 persoane.

ACTUALIZARE. Procesul a început cu o amânare.

ACTUALIZARE: Audierile ar fi trebuit să înceapă la ora 08.30, dar nu au început nici la această oră, a transmis reporterul Digi24. 

ACTUALIZARE: Eugen Iancu, tatăl unuia dintre victimele din Colectiv, a declarat că speră că procesul nu va fi amânat din nou și că speră să „înceapă dreptatea”,

„Nu cred că este posibil să moară 64 de oameni, să ai peste 100 de răniți și să nu ai niciun vinovat. Este imposibil. Aici vina este mare. O mare parte din vină o poartă statul și atunci normal că statul va căuta să se protejeze. Din păcate procurorul nu este un avocat al nostru ci un avocat al statului. Avem mari semne de întrebare asupra cercetării făcute. Nu pot să-mi scot din cap ciudățenia acelei explozii. Din păcate, expertizele pe care noi le-am văzut până acum nu ne explică sub nicio formă. Temerea mea e că acest proces va trebui să meargă sau e direcționat cumva pe un termen cât mai lung posibil, ca lucrurile să se așeze ușor, noi să ne pierdem din furie”, a spus Eugen Iancu.

Cei trei patroni ai clubului sunt acuzați de ucidere din culpă, vătămare corporală și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. În dosar mai sunt judecați patronii firmei de artificii care a organizat spectacolul pirotehnic de la care a izbucnit incendiul devastator şi un pirotehnist.

Raport INSEMEX - principala cauză a incendiului din club

Principala cauză care a dus la producerea incendiului din clubul Colectiv a fost materialul folosit la antifonarea sălii - adica spuma poliuretanică. Este doar una dintre concluziile raportului Institutului de Securitate Minieră şi Protecţie Anti-explozivă.

Specialiştii de la Petroşani au stabilit că viteza flăcării a fost enormă, iar tinerii au avut doar 153 de secunde să se salveze. Mulţi nu au reuşit şi au murit intoxicaţi în containerul de la ieşire. O adevărată cameră de gazare, în care concentraţia de gaze tozice a crescut de 2.000 de ori în jumătate de minut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri