Începe procesul în cazul „Ionuț Anghel”. Învinuiți – proprietarul terenului și ADP Sector 2

Data publicării:
ionut anghel

Procurorii susţin că tragedia ar fi putut fi evitată dacă terenul ar fi fost împrejmuit.

În schimb, apărătorii celor două părţi vor încerca să convingă instanţa că singura vinovată pentru cele întâmplate este bunica băiatul.

Dosarul penal legat de moartea lui Ionuţ Anghel a fost deschis în 3 septembrie 2013 de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme, ca urmare a mediatizării cazului.

Părinţii şi bunica băiatului, funcţionari din ADP, şefi şi membri ai unor asociaţii de protecţia animalelor, precum şi o serie de martori, cu toţii au fost chemaţi la audieri în perioada anchetei.

Tragedia și urmările ei

2 septembrie 2013. Doi fraţi de 4, respectiv 6 ani, sunt atacaţi de șase maidanezi pe un teren privat din Capitală. Băiatul cel mare reuşeşte să scape, dar mezinul este sfâşiat de animale. Copiii fugiseră de lângă bunica lor din parcul Tei.

Nici cinci minute. Nu a durat cinci minute, dacă plecam după bancă nu știa de unde să mă mai ia. Și am stat pe bancă să aștept. I-am căutat. Am întrebat lumea”, a povestit atunci bunica lui Ionuț.

Dincolo de durerea familiei, decesul băiatului a readus în atenţia opiniei publice o problemă veche de două decenii: cea a câinilor fără stăpân. Sute de persoane au ieşit în stradă zile pentru a cere ca pe străzile din Capitală să nu mai fie maidanezi.

Anul trecut, în jur de 64.000 de câini fără stăpân erau în Bucureşti, iar 40 de persoane ajungeau zilnic la spital cu muşcături. Autorităţile locale din Capitală au spus atunci că legea nu le-a permis să ia măsuri ferme în această privinţă.

La o săptămână de la moartea băiatului, însă, problema ajunge pe agenda parlamentarilor. Aceştia au dezbătut şi adoptat în timp record, o lege care timp de șase ani fusese uitată în sertare: cea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân.

La zece luni după adoptarea actului normativ, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor a anunţat că a strâns de pe străzi aproximativ jumătate din maidanezi. 2.000 sunt în adăposturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri