Inspector de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, reținut de DNA

Data publicării:
22 DNA

Reporter: Ce documente s-au ridicat de aici, de la dumneavoastră, de la instituție?
Inspector: Nu știu.

Reporter: De ce au făcut perchezițiile? V-au zis care sunt neregulile?
Inspector: Nu.

Unul dintre inspectorii Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc Suceava este suspectat că i-ar fi învăţat pe patronii mai multor săli de joc de noroc cum să fenteze legea. Procurorii DNA spun şi că angajatul statului i-ar fi anunţat pe oamenii de afaceri că urmează controale. Şi că de fiecare dată ar fi primit între 100 şi 3.000 de euro.

Anchetatorii spun şi că administratorii ar fi clonat seriile aparatelor, ca să folosească mai multe decât cele înregistrate oficial. Unele dintre aceste mașini ar fi fost instalate în spații care nu erau cuprinse în evidențele Oficiului Național Pentru Jocuri de Noroc.

În timpul cercetărilor făcute în acest dosar procurorii au aflat și de ilegalitățile comise de un polișist de la IPJ Botoșani care ar fi încălcat legea pentru a-l ajuta pe unul dintre cei doi patroni, un cunoscut om de afaceri din Botoşani. Culmea este că omul legii a primit anul trecut distincția de Polițistul Anului pentru că a lucrat la soluționarea unui dosar de tîlhărie.

Anchetatorii au descoperit că polițistul ar fi obținut ilegal anumite ordine de restricție pentru un interlop care provoca daune în localurile omului de afaceri. În plus polițistul judiciar ar fi ajutat la rezolvarea a unor dosare în care patronul era parte”, transmite corespondentul Digi24 Andreea Negoiță.

Poliţistul este acum cercetat sub control judiciar alături de alţi patru inculpaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri