Inspectorul care l-a învins pe Liviu Pop în instanță

Data actualizării: Data publicării:
170904_LANSARE_COMPENDIU_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea liviu pop

Fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău Florina Stoian a obţinut, luni, în instanţă suspendarea ordinului ministrului Educaţiei prin care luna trecută a fost demisă de la conducerea instituţiei. Decizia poate fi contestată de Ministerul Educaţiei în termen de cinci zile, informeză news.ro. 

170904_LANSARE_COMPENDIU_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea liviu pop
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul inspector general al ISJ Buzău Florina Stoian a contestat la Curtea de Apel Ploieşti ordinul ministrului Educaţiei prin care a fost demisă luna trecută, alături de alţi 12 inspectori şcolari generali din ţară. În sala de judecată la termenul de luni au fost prezenţi doar Florina Stroian, asistată de şeful Baroului Buzău, avocatul Mihail Tudorancea, iar Ministerul Educaţiei a trimis o întâmpinare scrisă.

Magistraţii au dispus suspendarea ordinului prin care a fost demisă.

„Admite acţiunea. Dispune suspendarea executării Ordinului ministrului Educaţiei nr. 4694/18.08.2017. Până la pronunţarea instanţei de fond. Cu recurs în cinci zile de la comunicare ce se va depune la prezenta instanţă”, este decizia instanţei.

„Astăzi am obţinut din partea instanţei suspendarea ordinului ministrului Educaţiei prin care am fost revocată din funcţie. Decizia Curţii de Apel Ploieşti este valabilă până la judecarea pe fond a cauzei. Ministerul Educaţiei are termen de contestaţie 5 zile, dar oricum decizia de astăzi este executorie. Mâine merg la Curtea de Apel să iau un certificat cu care să merg la Ministerul Educaţiei pentru a cere să fiu repusă pe funcţie. Nu mă grăbesc, voi face totul în litera legii. Până se va judeca pe fond trebuie să fiu repusă pe funcţie”, a declarat Florina Stoian.

Fostul inspector şcolar general a adăugat că speră ca prin decizia de luni să dea o veste bună şi celorolalţi 12 inspectori şcolar generali demişi luna trecută.

„Sper că prin ce am obţinut astăzi dau o veste bună colegilor din ţară care, la fel ca mine, au fost demişi noaptea, pe repede înainte, fără probe, fără evaluări. Am fost înlăturaţi atunci când era mai mare nevoie de noi, la sfârşit de vacanţă, când trebuia să ne preocupăm ca anul şcolar să înceapă în bune condiţii, să aibă copiii manual pe bănci. Ne-au zdruncinat pen oi, dar şi pe directorii de şcoli, mulţi dintre ei pe funcţii în urma concursurilor la fel ca şi mine. Au creat o nesiguranţă şi un freamăt iar doamna Geta Burducea, pusă inspector general interimar în locul meu ar fi început să  ameninţe directorii care nu îi plac. Trebuie să lăsăm odată politica în cest sistem şi să ne ocupăm de şcoli şi de copii”, a mai spus Florina Stoian. 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, rămas fără şef după demiterea de către ministrul Liviu Pop a inspectorului general Florina Stoian, este condus, începând din 4 septembrie, de Geta Burducea. Aceasta a mai ocupat funcţia de inspector şef, însă cu delegaţie, picând de trei ori concursul organizat de ministerul de resort pentru ocuparea postului.

În 18 august, inspectorii generali şcolari din 13 judeţe au fost anunţaţi, printr-o informare transmisă prin fax după încheierea programului, că mandatul lor încetează începând cu 4 septembrie, întrucât la o evaluare făcută la cererea ministrului Educaţiei, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele lor de management.

Inspectorii generali şcolari care au fost anunţaţi că îşi pierd funcţiile sunt din judeţele: Arad, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Mehedinţi, Caraş-Severin, Tulcea, Vrancea şi Sibiu.

Unii dintre ei au anunţat ministerul că vor contesta în instanţă deciziile de revocare din funcţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri