INTERCEPTĂRI. Patronii firmei care a organizat focul de artificii de la Colectiv au fost arestați

Data publicării:
artificii

Procurorii spun că cei doi patroni au vrut să ascundă adevărul încă din primele clipe după ce au aflat de tragedie. Primii care au fost puşi să mintă au fost chiar angajaţii firmei.

Am fost contactat telefonic de către un ofițer de poliție, care m-a invitat să mă prezint la Poliția Capitalei. Am sunat-o pe Dana Niță să îi spun despre acest lucru. Aceasta mi-a spus că și ea a fost invitată și ne-am întâlnit la Răzoare. În declaraţia dată în faţa organelor de poliţie, am susţinut că pe drum nu am discutat despre ce urma să declarăm, iar declarația pe care am dat-o în acea zi nu mi-a fost influențată de nicio persoană. Întrucât îmi era frică să nu îmi pierd locul de muncă, am declarat aceste aspecte, însă adevărul este că în timp ce mă aflam cu Dana Niţă în autoturismul acesteia, m-a influenţat să declar că firma noastră a montat doar jeturile de CO2 şi nu a avut nicio implicare în instalarea artificiilor” (sursa: mărturia unuia dintre angajaţi).

Procurorii chiar au interceptat telefoanele patronilor firmei şi angajaţilor, iar astfel au descoperit că adevărul nu a fost ascuns doar cu minciuni. Anchetatorii spun că firma nu avea acte pentru artificii.

INTERCEPTĂRI. Show pirotehnic fără acte

Colaboratoare: Băi? Aţi înnebunit? Voi aţi fost acolo?

Patroană: Cu jeturile voastre, doar, şi Marian (n.r. - pirotehnist) s-a ars pe spate.

Colaboratoare: Păi am văzut numele lui pe lista aia de spital.

Patroană: E! E la spital şi câteodată poate să vorbească, câteodată nu. Că şi eu trebuie să mă duc acum să dau declaraţii la poliţie, că nu ştiu ce. Vroiam să te întreb. Pe jeturile tale scrie Laser Shows? Că trebuie să-mi dai o foaie repede pe email de închiriere.

Colaboratoare: Cred că da, din câte ştiu eu.

Patroană: Fă şi tu repede o foaie!

Colaboratoare: Stai un pic. Alea, jeturile alea, cine le-a pus? N-a fost de la voi?

Patroană: A! Nu ştiu, tocmai asta e. Nu ştiu, că au fost mai mulţi acolo şi eu nu m-am înţeles cu ei la bani şi nu ştiu să-ţi spun mai multe. Şi...

Colaboratoare: Deci n-ai pus tu...? N-ai pus tu artificiile?

Patroană: Nu.

Colaboratoare: A!

(sursa: referatul procurorilor)

Mai grav, spun procurorii, e că aceiași patroni au distrus inclusiv documentele care dovedeau că firma Golden Ideas Firework Artists se ocupase de efectele pirotehnice din seara în care s-a produs tragedia.

INTERCEPTĂRI. Probe distruse

Angajată: E deschis calculatorul Adrianei? Poţi să-l deschizi, te rog, puţin şi să ştergi un document? Pe desktop, cred că... în ultimele documente de pe ultimul rând.

Patron: Anexă... comunicare eveniment... decizie... comisie...

Angajată: Ăla.

Patron: Pe ăsta să-l şterg, da?

Angajată: Şi din... coş. Cred că poţi să le ştergi şi pe celelalte, nu ştiu, că m-a sunat Adriana să ştergi şi de pe desktop folderul cu colaboratorii.

Patron: Stai un pic. Păi şi îl mai are ea în altă parte?

Angajată: Nu cred, e decât pe desktop.

Patron: Păi nu, şi cum îl recuperăm după aia?

Angajată: Nu ştiu. Pune-l pe... vezi că la mine e un hard.

Ulterior, deși procurorii au cerut TOATE actele contabile ale firmei și contractele de muncă, au primit doar o parte din documente.

INTERCEPTĂRI. Acte fabricate pentru dovedirea nevinovăției

Patron: Ți-a dat Dana (n.r. a doua acționară a firmei) lista aia cu ce acte avem de făcut? Că o să vin și eu.

Colaboratoare: Mi-a zis doar că vor fișele pentru toți angajații.

Patron: Așa, și ce altceva? Vezi să nu o dai și pe aia NVG fără să-ți dai seama!

Colaboratoare: Nu, nu! Mi-a zis doar fișele postului pentru fiecare angajat, atât.

Patron: A, fișa postului! Am crezut că fișele SSM și Protecția muncii semnate și ștampilate. O să-mi dea acum o poză cu ce acte avem de pregătit.

Procurorii mai spun şi că după tragedia din clubul Colectiv, toți angajații firmei au semnat noi acte de protecția muncii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri