INTERCEPTĂRI. Preşedintele Camerei de Comerţ, Mihail Vlasov, spunea că la „sorocul pronunţării” se va întâmpla „ce trebuie”

Data publicării:
mihail vlasov - 66425-Mediafax Foto-Catalina Filip

Mihail Vlasov / Foto: Mediafax.ro

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), suspendat din funcţie, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în 19 martie, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut un milion de euro de la un om de afaceri, pentru a-l ajuta să câştige un dosar de arbritraj.

Mihail Vlasov a fost denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, din industria de tipar, iar discuţia avută de cei doi, într-un restaurant din Bucureşti, în care Vlasov i-ar fi cerut mită un milion de euro, în mai multe tranşe, pentru a-l ajuta să câştige procesul pe care îl avea la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional, a fost interceptată de procurori, potrivit informaţiilor din motivarea deciziei de arestare.

Dosarul de la Curtea de Arbitraj avea ca obiect pretenţiile formulate de SC Infopressgroup SA, care cerea de la G. I. Petroczki şi asociatul lui suma de 15 milioane de lei, precum şi cererea reconvenţională având ca obiect de plată suma de 270.000 de euro, potrivit informaţiilor din dosar.

La 18 martie, în jurul orei 20.00, Vlasov s-a întâlnit cu Petroczki la restaurantul Hotelului Hilton. Vlasov era însoţit de prietenul şi şoferul său, Onofrei Adrian Ioan, căruia îi spusese că merge la un meci de fotbal, însă pe drum i-a cerut să oprească autoturismul la Hotelul Hilton, pentru a se întâlni cu o persoană despre care spunea că ar insista să discute cu el, se mai arată în motivare.

Judecătorul Curţii de Apel Bucureşti a arătat, în documentul citat, că în ziua în care s-a întâlnit cu Gheza Iosif Petroczki, Mihail Vlasov l-a întrebat dacă are la el prima tranşă din banii ceruţi. Când omul de afaceri i-a confirmat că are banii, Vlasov a spus că îl trimite pe şoferul lui să îi ia de la maşină.

Potrivit motivării, şoferul lui M. Vlasov, martor în dosar, le-a povestit procurorilor că, în seara flagrantului, l-a însoţit pe G. I. Petroczki la maşina sa, „de unde a scos o sacoşă, pungă de culoare roşie”, spunându-i să o ia şi „să o ducă la maşina cu care venise”.

În timpul discuţiilor, Mihail Vlasov i-a spus lui Gheza Iosif Petroczki cum vrea să primească restul sumei cerute şi l-a atenţionat că trebuie să se poarte ca şi cum ei nu ar fi discutat nimic.

Vlasov Mihail: Dacă veniţi prima dată cu ăia două sute, no. Vorbim de… vorbim de jumătate din bani. Vorbim de jumătate, deja. Tranşa asta şi diferenţa de trei sute la termenu’ viitor.

Petroczki Gheza Iosif: Deci, încă trei sute, termenu’ viitor?

Vlasov Mihail: Ă?

Petroczki Gheza Iosif: Deci… încă trei sute la termenu’ viitor?

Vlasov Mihail: La termenu’ viitor, da! Normal. Dumneavoastră o vedeţi de... ca şi cum noi nu ne-am discutat nimic. Dumneavoastră vă vedeţi în mod normal ...[neinteligibil]... o continuare. Când o să vină sorocul pronunţării o să ...[neinteligibil]... Asta-i... asta-i singura, asta e ceea ce trebuie să se întâmple, asta se va întâmpla”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri