Interceptări. Remus Truică ar fi încercat să-i dea lui Paul al României o funcție în Guvern

Data publicării:
Paul al României a primit o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare,
Paul al României. Foto: Facebook

Numirea lui Paul al României într-o funcţie guvernamentală, susţin procurorii, nu ar fi fost decât o manevră gândită de Remus Truică. Radu Duda, ginerele regelui Mihai întâi, a ocupat din 2002 şi până în 2008 funcţia de Reprezentant Special al Guvernului României pentru Integrare, iar Paul al României ar fi vrut şi el să ocupe o poziţie înaltă în guvern. Deşi nu mai era şef de cabinet în Guvern, Remus Truică a considerat că în acest fel l-ar putea ajuta pe moştenitorul regelui Carol al doilea să ceară nelegal terenurile în jurul cărora este construită acum ancheta DNA.

Remus Truică: Ok. Deci, noi l-am întrebat pe prietenul său, pe cel mai tânăr, să ne ajute oferind clientului nostru o poziţie oficială care să reprezinte România în diaspora, pentru românii de afară.

Interlocutor neidentificat : Ok.

Remus Truică: Şi el ne-a spus: Da, este ok.

Interlocutor neidentificat : Ok.

Remus Truică: Această funcţie nu vrem să fie una plătită, nu vrem… numai… nu ştiu… să avem ceva… De ce? Deoarece i-au dat lui Radu Duda o funcţie similară şi nu vrem să fim în minus. Pentru noi e foarte bine să obţinem această funcţie dintr-un motiv foarte pragmatic. Noi negociem acum procentaj pentru câteva lucruri mari de la el. Dacă-i oferim această funcţie, avem un instrument cu care să negociem… cum vreau.

Interlocutor neidentificat : Am înţeles.

Sursa: adevărul.ro

Stenogramele sunt proba anchetatorilor care susţin că Remus Truică a fost motorul corupţiei în acest caz, iar în spatele său s-ar fi aflat miliardarul israelian Benjamin „Benny" Steinmetz. Procurorii spun că cetăţeanul israelian i-a dat 4 milioane de euro lui Paul al României pentru cedarea unor drepturi litigioase.

Ce face Prinţul Paul din 2010 eu nu mai ştiu şi nici nu mai vreau să ştiu. Nu a fost partenerul meu, noi am cumpărat de la el nişte drepturi litigioase”, spune Remus Truică.

Benjamin „Benny" Steinmetz venea rar în România, însă era în permanenţă informat de Remus Truică.

Truică: Da. Mă mişc repede, Beny!

Steinmetz: Te mişti cu viteza luminii! Ok. Ne vedem la Monte Carlo, voi ajunge vineri dimineaţa, vom fi împreună, va fi o petrecere sâmbătă noaptea, va fi o mulţime de oameni cu care ne vom vedea acolo.

Truică: Excelent.

Steinmetz: Tu ştii că prietenul lui Tal a fost în Dubai şi… toată lumea inclusiv.

Sursa adevărul.ro

Tal din discuţiile celor doi ar fi Tal Silberstein, un consultant politic, care alături de Shimon Sheves - fostul şef de cabinet al unuia dintre cei mai puternici premieri ai Israelului, Yitzhak Rabin, este suspectat în acest dosar. Din această grupare, spun procurorii, mai fac parte doi afacerişti israelieni şi jurnalistul Dan Andronic. Retrocedarea Fermei Regale Băneasa, care nu a aparţinut niciodată lui Carol al II-lea, a avut loc în 2008. Procurorii spun că s-ar fi realizat prin mituirea unor funcţionari. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri