INTERCEPTĂRI. Serviciul de filaj al lui Gheorghe Nichita. Misiune: scârțâie patul sau nu?

Data publicării:
nichita - 7319829-Mediafax Foto-Octav Ganea 1

Interceptările procurorilor arată că Gheorghe Nichita îşi concentra toată atenţia ca să-şi urmarească pas cu pas fosta iubită şi subordonată, Adina Samson. Şi pentru că făcuse din asta un obiectiv, primarul a apelat la profesionişti - şeful poliţiei locale din Iaşi, Liviu Hliboceanu.

„Sigur a existat o relație între ei. Doamna Samson a depus o plângere la Parchetul Tribunalului Iași pentru amenințare, plângere despre care știm ca ulterior a fost retrasă”, a declarat Marius Striblea, avocatul lui Gheorghe Nichita.

INTERCEPTĂRI. Serviciul de filaj al lui Gheorghe Nichita

Gh. Nichita: Da, probabil că e vreo ședință masonică cu femei, nu ştiu, dar nu cred că-i masonică, că de obicei ăştia sunt înregistraţi, ei vorbesc, invită mai multă lume...

L. Hliboceanu: Nu, nu-i genul ăsta, e ceva spiritism, ghicit, prezis viitor.

Gh. Nichita : Da, important e cine iese şi cine intră de acolo, ca să ştim.

L. Hliboceanu: Da, da.

Anchetatorii spun că poliţişti locali şi angajaţi de la salubritate au fost trimişi de primarul Gheorghe Nichita şi la Suceava. Procurorii susţin că misiunea pe care au avut-o acolo era de a testa dacă patul dintr-o anumită cameră de hotel scârţâie sau nu. Misiunea a fost un eşec, pentru că la momentul respectiv camera era ocupată.

INTERCEPTĂRI. Serviciul de filaj al lui Gheorghe Nichita

Gh. Nichita: Alo! A... băiatul asta, cu tine împreună și cu Dumi, plecați la Suceava mâine dimineață și facem o reconstituire.

Gh. Nichita: Deci, la hotel, mergi, iei camera, îi spui... „Băi, vrem ceva să...” mă rog, nu tre' să știe aia de acolo.

Polițist local: Ok.

Gh. Nichita: Și tu cu Dumi în pat și ăla să vă asculte.

Polițist local: Ok.

Gh. Nichita: Îl pui pe... îl pui pe agent în pat...

Polițist local: Da, am înțeles.

Gh. Nichita: Cu... Dumi și tu asculți. Și invers.

Toate cheltuielile pentru această acţiune au fost suportate din bugetul local, susţin anchetatorii. Şi nu a fost singura, pentru că toţi barbaţii care se întâlneau cu fosta iubită a primarului deveneau subiect de filaj.

Angajații Primăriei Iași ar fi facut 400 de kilometri pentru a-i face pe plac edilului Gheorghe Nichita. Misiunea: aveau de urmărit la Cluj un cetățean britanic. Pentru ca nota de informare să fie completă, bugetul dedicat acțiunii a fost de 2 mii de lei. Din banii instituției publice.

INTERCEPTĂRI. Serviciul de filaj al lui Gheorghe Nichita

Gh. Nichita: Ștefane, băieții ăia ai noștri nu pot să vadă la Cluj despre el toate amănuntele, toate datele?

Polițist local: Pai da' nu știu, ce să mai... să-i trimit până acolo?

Gh. Nichita : Da, adică mă interesează toată viața lui.

Polițist local: Aha.

 „Cred că este o exagerare când spunem că au fost folosiți polițiști locali. Au fost folosiți niște detectivi care furnizau anumite date care erau verificate mai apoi”, a comentat Marius Striblea, avocatul lui Gheorghe Nichita.

Probele din dosar arată că primarul Iașiului a investit sume importante de bani în tehnica modernă de supraveghere.

Procurorii susțin că din ordinul primarului Gheorghe Nichita, polițiștii locali au montat în telefonul amantei sale, dar și în mașina acesteia dispozitive de urmărire. În plus, femeia era supravegheată de poliția locală 24 de ore din 24.

De echipa de filaj a primarului a avut parte și omul de afaceri Gruia Stoica, patronul GFR. Primarul din Iași, șeful poliției locale și adjunctul sau au fost reținuți pentru infracțiuni de abuz în serviciu.

Gheorghe Nichita este primar de 12 ani și vicepreședinte al Partidului Social Democrat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri