INTERCEPTĂRI. Soția unui senator oferea posturi de stat pe bani. Mihaiela Cordoș, arestată preventiv

Data publicării:
cordos captura

ACTUALIZARE 16.27. Mihaiela Cordoș a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, a decis instanța. Ea este acuzată de luare de mită. Procurorii mai spun că soția senatorului PSD a încercat să ascundă mai multe documente, în momentul în care anchetatorii au început perchezițiile în acest dosar.



Mihaiela Cordoş este soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş şi aşa a ajuns să controleze angajările din instituţiile publice din oraş. Cu doar câteva telefoane, putea aranja orice job, spun procurorii. Cerere mare era la Inspectoratul Şcolar şi la Spitalul Judeţean. Clienţii erau în general oameni care preferau să dea bani decât să înveţe pentru examenele de angajare. Lucru demonstrat de interceptările telefonice. Posturile la stat costau între 3.000 de lei şi 2.000 de euro.

C.A.G. - Cu Mihaiela ai vorbit?

B. I. - Mihaiela m-a sunat că probabil luni te vor suna pe tine. Doar că mi-a spus să nu îţi spun...

C. A G.- Nu pe mine. Pe tine. Pe mine să nu mă tot sune. Pe tine. Ţie... Ţi-au dat banii?

B. I. - Încă nu a ieşit din casă, pentru că nu i-a dat acela banii şi-atunci încă nu poate să dea... Când îi dă acela banii, atunci iese din casă.

C. A. G.- La exameeen? Nu mă duc să dau examen, merge naiba să dea examen! Trebuie învăţat!

Sursa: Referatul propunerii de arestare

Mihaiela Cordoș nu își onora însă promisiunile de fiecare dată, chiar dacă încasa banii în avans. Rareori îi returna în cazul unui eșec. Este și situația unui tânăr care o contactase pentru un post de suplinitor. A rămas pe drumuri și fără cei 3.000 de lei pe care i-a dat pentru locul de muncă, spun procurorii.

C.A. G. - Ce am vrut să te întreb: când ai vorbit cu Mihaiela ai vorbit şi despre treaba ta?

B. I. - Da.

B. I. - Şi atunci îmi dă şi banii.

C. A. G. - Cât mai trebuie să îţi dea?

B. I. - 30 de milioane. 3000.

C. A. G. - Da.

B. I. - A spus că va fi.

C.A.G. - Bine. A mai spus. De 5 ani tot asta spune, mătuşă.

Sursa: Referatul propunerii de arestare

În cazul unui post la Spitalul Județean din Cluj, onorariul pretins de soția senatorului era de până la 2.000 de euro. Totul depindea de cât de mult își doreau clienții Mihaielei Cordoș să se angajeze.

D. D. - O zis aia că nu, nu ne înțelegem ca să-i dau două, să-i dau dublu și să-mi găsească nu știu când, îi trebuie bani.

DOAMNA: - Ioi, tu, ce tupeu, tu, Dorina, tu!

D. D. - Bine, îți ia banii din buzunar, ce tupeu.

DOAMNA: - No, așa ceva... că dacă ar fi, să zic, un terchea-berchea, doară ea se pretinde cu relații și cu... așa ceva... atuncea m-am gândit că să te întreb și apoi am uitat ...

Sursa: Referatul propunerii de arestare

În afacere, spun procurorii, era implicată și fiica Mihaelei Cordoș.

Numele de cod pentru rezolvarea locurilor de muncă era Alexandru Cordoș, spun anchetatorii. În unele situații, senatorul ar fi negociat direct cu șefii instituțiilor unde era nevoie de o vorbă bună pentru clienții soției sale. În interceptări apare șeful Inspectoratului Școlar Cluj, Valentin Cuibuș. Procurorii susțin că Alexandru Cordoș ar fi discutat cu acesta chiar la București. Și-ar fi trimis șoferul personal la Aeroportul Otopeni pentru a-l aduce la întâlnire. Valentin Cuibuş nu recunoaște însă nimic. „Nu știm nimic despre ce este vorba. Procedurile la noi sunt foarte clare privind alocarea posturilor sau ocuparea posturilor de titular, cât și pentru cele de suplinitor. Se dă concurs de fiecare dată”, spune el.

În dosar este urmărit penal şi soţul Mihaielei Cordoş, senatorul PSD Alexandru Cordoș. Parlamentarul este acuzat de complicitate la trafic de influenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri