Interceptările, detronate de denunţuri în topul probelor dosarelor de corupţie

Data publicării:
Sigla noua DNA - Directia Nationala Anticoruptie - Mediafax Foto-Liviu Adascalitei-2

Una dintre declaraţiile de martor din dosarul Microsoft ar fi fost făcută de fostul secretar general al Guvernului, Eugen Bejinariu.

„În mod concret, pot să declar că, în săptămâna următoare numirii mele în funcţie s-a prezentat la mine la birou domnul Nica şi m-a informat că anterior numirii mele fuseseră demarate procedurile de achiziţionare a unor licenţe Microsoft şi se luase hotărârea că respectivul contract să fie semnat la SGG. Probabil, pentru a fi mai convingător, la două - trei zile a revenit la mine la birou împreună cu predecesorul meu în funcţie, domnul Şerban Mihăilescu care a confirmat cele anterior spuse de Nica", relatează un referat DNA trimis Camerei Deputaţilor.

Predecesorul lui Eugen Bejinariu în această funcţie a fost Şerban Mihăilescu, care a condus Secretariatul General al Guvernului (SGG) în perioada decembrie 2000 - octombrie 2003.

Cu o lună înainte de a fi condamnat în dosarul ICA, Dan Voiculescu a aflat că are un nou dosar penal. Nelu Iordache şi alţi doi afacerişti le-au povestit procurorilor că, ani la rând, fostul senator le-ar fi cerut bani sub forma unor contracte de publicitate, pentru a nu îi denigra la posturile de televiziune pe care le-a fondat.

Denunţul făcut de fratele preşedintelui Traian Băsescu i-a dus în spatele gratiilor pe câţiva lideri ai clanului Bercea. Numai că Mircea Băsescu a fost, la rândul său, denunţat pentru trafic de influenţă. Acum, fiecare dintre părţi luptă în instanţe, procurorii descoperind indicii care arată că ambele denunţuri sunt întemeiate.

Fostul premier Adrian Năstase a fost denunţat, într-unul dintre cele trei dosare pe care le-a avut la DNA, de omul de afaceri Genică Boerică. Un personaj controversat, care avea propriile dosare penale în care a şi fost condamnat ulterior, craioveanul a depus un denunţ la DNA de la care a pornit dosarul "Mătuşa Tamara". Ulterior, cazul a fost închis definitiv cu achitarea lui Adrian Năstase.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri