Ioan Niculae a scris cinci cărţi în închisoare. Avocat: Câte una la 29 de zile. Lui Balzac i-aţi făcut calculul?

Data publicării:
Ioan Niculae Consiliul Investitorilor Romani Agerpres 19-1.08

Cele cinci cărţi scrise de Ioan Niculae după gratii în aproape patru luni îi fac invidioşi şi pe cei mai prolifici autori.

Avocat: „La un calcul rezultă că la 29 de zile a scris o carte, dacă a mai şi muncit... Lui Balzac i-aţi făcut calculul vreodată? Cât a scris el? Scria și noaptea”.

Omul de afaceri a muncit după gratii 80 de zile pentru care a obţinut o reducere a pedepsei cu 16 zile.

Cărțile scrise de Ioan Niculae sunt din domeniul agriculturii și chimiei, sectoare în care a făcut afaceri ce i-au adus milioane de lei în cont.

"Bioetanolul, combustibilul viitorului" şi "Valorificarea energetică a biomasei" sunt doar două dintre cărţile pe care omul de afaceri le-a scris după gratii.

Lucrările au fost evaluate de profesori universitari care au spus că sunt valoroase din punct de vedere ştiinţific. Cu aceste aprecieri, cărţile au ajuns la tipar.

Avocat: „Au fost certificate lucrările prin rapoarte şi note ale unor profesori universitari şi profesori emeriţi doctori. De aici rezultă că lucrările au caracter ştiinţific, că sunt utile publicului iar aceste rapoarte, aceste caracterizări ale lucrărilor au fost făcute de specialişti în domeniile respective”.

Ioan Niculae a fost condamnat, la inceputul lunii aprilie, la doi ani şi jumătate de închisoare în dosarul Mită pentru PSD în care a fost găsit vinovat pentru finanţarea ilegală a campaniei electorale a lui Mircea Geoană pentru prezidenţiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri