Ioan Niculae, la DIICOT

Data actualizării: Data publicării:
161012_ioan_Niculael_DNA_03_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ioan Niculae a ajuns în această dimineață la DIICOT pentru a fi audiat, din nou, după ce procurorii au decis reluarea anchetei în dosarul „Gaze ieftine”. Procurorii îi vor aduce la cunoștință noile acuzații.

161012_ioan_Niculael_DNA_03_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Procurorii DIICOT refac ancheta în acest dosar în care sunt cercetaţi omul de afaceri Ioan Niculae, fostul ministru, Adriean Videanu, şi mai mulţi directori din cadrul Societăţii Naţionale Romgaz.

Săptămâna trecută, Adriean Videanu s-a prezentat și el al DIICOT. „E foarte lungă acuzaţia şi mi-e foarte greu să... participatie improprie la complicitare la delapidare. Trebuie să mă lămuresc şi eu, juridic, ce înseamnă. Nu există nicio reluare. E cursul firesc al unui dosar. Un singur lucru vă spun: Interagro a plătit cel mai mare preț la gazele pe care le-a luat, în aceleași condiții, dintre toți consumatorii întreruptibili”, a declarat Adriean Videanu, despre noile acuzații la adresa sa.

Inițial, în dosar era vizat și senatorul Varujan Vosganian, dar acesta a scăpat de urmărire penală după ce Senatul a respins de două ori cererea DIICOT, în octombrie 2013, respectiv februarie 2015.

Asta se întâmplă după mai bine de patru ani de la deschiderea acestui dosar în care prejudiciul stabilit iniţial a fost unul uriaş: 120 de milioane de euro.

DIICOT a decis să anuleze rechizitoriul prin care suspecţii urmau să fie trimişi în judecată, deoarece documentul conține mai multe greșeli.

Procurorii îi acuzau pe Adrian Videanu și Varujan Vosganian că, în calitatea lor de miniștri ai Economiei, ar fi luat decizii în favoarea firmei Interagro controlată de Ioan Niculae.

Dosarul de „complot și subminare a economiei naționale” viza zeci de directori din Ministerul Economiei, ANRE și Romgaz.

Anchetatorii susțineau că prin stabilirea unor prețuri preferențiale pentru Interagro s-ar fi creat un prejudiciu de peste 120 de milioane de euro.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri