Ioan Niculae, la un pas de a fi eliberat condiționat

Data publicării:
ioan niculae la diicot

Ioan Nicolae a fost încarcerat în aprilie 2015, într-un dosar de corupţie, iar de atunci a avut de trei ori undă verde de la instanţă pentru eliberare anticipată. De fiecare dată, procurorii au obţinut, în apel, anularea deciziei. În motivarea ultimei hotărâri favorabile, judecătorul a explicat motivele.

Motivarea judecătorilor:

Constatând că petentul condamnat, pe parcursul executării fracţiunii de pedeapsă, a fost stăruitor în muncă, disciplinat şi a dat dovezi temeinice de îndreptare, instanţa apreciază că deţinerea în continuare a acestuia nu mai este necesară.

De altfel, avocatul omului de afaceri a susţinut, în faţa instanţei, că acesta a avut un comportament exemplar după gratii.

Motivarea judecătorilor:

„După încarcerare a schimbat vieţile unor oameni, a efectuat acte de caritate despre care nu s-a vorbit, a susţinut mii de familii, a fost un sprijin pentru colegi şi cadrele din penitenciar, a fost susţinut în mod constant de familie, are mii de angajaţi care lucrează în societăţile sale, deşi acestea au fost afectate de situaţia petentului.”

Hotărârea a fost contestată de procurori, aşa că decizia definitivă va fi luată de Tribunalul Dâmboviţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri