Iohannis: Sunt sigur că Toader îmi va pezenta concluziile evaluării Codruţei Kovesi

Data actualizării: Data publicării:
170713_MK_Klaus_Iohannis_08_Inquam_Photos_George_Vilia
Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat sigur, joi, de faptul că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, „se va anunţa la el” imediat ce va avea concluziile raportului privind activitatea Laurei Codruţa Kovesi la conducerea DNA, şeful statului exprimându-şi încrederea că această verificare se va face într-un mod profesionist şi bine documentat.

Întrebat cum vede faptul că au trecut două săptămâni de când a cerut verificarea activităţii Laurei Codruţa Kovesi şi încă nu a primit concluziile raportului şi dacă a vorbit cu ministrul Justiţiei, Klaus Iohannis a răspuns că nu a discutat cu Tudorel Toader şi nici nu va avea el o astfel de iniţiativă.

„Nu şi nici nu o să am de la mine iniţiativă. Sunt sigur însă că domnul ministru se va anunţa la mine imediat ce va avea nişte concluzii”, a spus şeful statului.

Chestionat în continuare dacă Inspecţia Judiciară va trebui să termine mai repede acel raport, preşedintele a susţinut că astfel de verificări se fac într-un mod profesionist şi bine documentat, motiv pentru care finalizarea lor durează mai mult, scrie News.ro.

„Ca şi reporter, două săptămâni pot părea mult şi poate pentru un telespectator, două săptămâni este mult, dar să ştiţi că astel de verificări, câteodată, durează un pic mai mult şi dacă se fac într-un mod profesionist şi bine documentat, trebuie să avem răbdare. Eu am toată încrederea că aşa se vor face, adică profesionist şi bine documentat”, a conchis Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri