Ion Cazacu, avocatul lui Vlasov: Lipsește regina probelor - interceptările

Data publicării:
ion cazacu

Preşedintele Camerei de Comerţ a României le-a cerut rudelor să îi facă bagajul pentru arest. Anchetatorii spun că Mihail Vlasov i-a cerut unui om de afaceri un milion de euro ca să îl ajute să obţină o decizie favorabilă într-un dosar pe care îl avea la Curtea de Arbitraj.

Lipseşte regina probelor, interceptările telefonice nu sunt. Există o interceptare ambiantală, care nu spune nimic”, a declarat avocatul Ion Cazacu.

Întrebat de jurnaliști despre banii găsiți în masina lui Mihail Vlasov, Ion Cazacu a declarat: „Domnul Vlasov nu a atins în niciun moment banii”.

De asemenea, întrebat dacă Vanda Vlasov, fiica președintelui Camerei de Comerț a României, putea influenţa verdictul în acel proces, Ion Cazacu a precizat că „doamna Vlasov nu făcea parte din acel complet de judecată în acel dosar”.

Procurorii susţin că Mihail Vlasov intenţiona să apeleze la fiica lui, Vanda Vlasov, prim-vicepreşedinte al Curţii de Arbitraj. Aceasta spune însă că nu știe nimic. Marți seară, când a fost reținut tatăl ei, a venit să-i aducă medicamente.

Mihail Vlasov, în vârstă de 70 de ani, este preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României din 2007, Un an mai târziu a ajuns deputat pentru scurt timp.

Mai are pe rol încă un dosar, deschis în 2012, în care este acuzat de corupţie.

În 1988 a fost condamnat pentru trafic de influenţă, dar după Revoluţie a fost amnistiat, după ce s-a plâns că a fost victimă a regimului comunist.

BUSINESS CLUB. Imperiul Vlasov

Președintele Curții de Arbitraj este viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu. Și nu este singurul politician liberal din instituțiile conduse de Mihail Vlasov. Pe lista de arbitri ai Curții de Arbitraj, aprobată anul trecut, era era prezent fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu, condamnat între timp la închisoare cu suspendare în dosarul Poșta română. Dar și fostul șef al Inspectoratului de Stat în Construcții, Adrian Grăjdan, acuzat că a încercat să îl ajute pe Adrian Nastase să scape de pedeapsa dictată în dosarul Trofeul Calitații. În plus, fostul ministru liberal Cristian David este căsătorit cu Vanda Vlasov.

De-a lungul anilor, Mihail Vlasov, născut în Republica Moldova, a încercat să își construiască relații tot mai strânse cu lumea politică, îndeosebi cu politicienii din zona Iașiului. Reușește să devină preșdinte al Camerei de Comerț din Iași, iar în 2002, în urma unui puci, devine pentru o scurtă perioadă președintele Camerei de Comerț a României. A rămas repede fără această funcție, însă a continuat să lupte pentru ea.

Încearcă un nou puci în momentul în care președinția Camerei este câștigată de fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, condamnat la închisoare în dosarul schimburilor de terenuri dintre armată și Gigi Becali.

În 2007, când Babiuc își dă demisia invocând motive personale, Mihail Vlasov reușește în sfârșit să devină președintele cu drepturi depline al Camerei de Comerț a României, funcție pe care a menținut-o pâna în prezent.

Mihail Vlasov a avut un trecut controversat încă din timpul regimului Ceaușescu. Judecator în tribunalele comuniste, a fost acuzat de trafic de influență și închis la sfârșitul anilor 80. A fost eliberat imediat după Revoluție. Vlasov susține că a fost închis pentru ca a vrut să ajute o tânară din Piatra Neamț, acuzată pe nedrept de Miliție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri