ÎPS Teodosie contestă o decizie a instanței: Nu am săvârșit nicio infracțiune

Data actualizării: Data publicării:
160712_DNA_IPS_TEODOSIE_iesire_2_06_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Arhiepiscopul Tomisului a transmis că va contesta decizia Curţii de Apel Constanţa, prin care i-au fost respinse cererile depuse în dosarul în care este judecat pentru că ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene. De asemenea, ÎPS Teodosie a precizat că nu a săvârşit vreo infracţiune şi că va dovedi acest lucru. 

160712_DNA_IPS_TEODOSIE_iesire_2_06_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„Curtea de Apel Constanţa a respins astăzi contestaţia rechizitoriului DNA la adresa IPS Teodosie, Beca Stere, Cojocaru Ciprian Ioan şi Ştefan Aurelian, în dosarul Nazarcea. Decizia va fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde Arhiepiscopia Tomisului aşteaptă de la magistraţi o soluţie corectă”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului, citat de News.ro.

În comunicat, Arhiepiscopul Tomisului precizează că are încredere că decizia finală a instanței va fi una de achitare. 

„Reamintim poziţia exprimată încă de la începutul procesului, aceea că IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu a săvârşit nicio infracţiune. În cursul procesului, vom dovedi aceasta. Ne exprimăm din nou încrederea că la finalul procesului se va pronunţa o soluţie de achitare faţă de acuzele aduse”, mai precizează comunicatul.

Curtea de Apel Constanţa a respins cererile invocate de Arhiepiscopul Tomisului şi de alţi inculpaţi din dosarul în care Înalt Prea Sfinţitul Teodosie este judecat pentru că ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene, dispunând începerea judecăţii în acest dosar. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

De asemenea, Curtea de Apel Constanţa a dispus trimiterea dosarului la completul de judecată pentru a se stabili primul termen.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri