IPS Teodosie rămâne sub control judiciar, dar nu pentru mită. Reacţia Arhiepiscopiei

Data actualizării: Data publicării:
ips teodosie
ips teodosie

Curtea de Apel Constanța a menţinut măsura controlului judiciar instituit de DNA asupra arhiepiscopului Teodosie, pentru folosirea de declarații false la obținerea subvențiilor agricole de la APIA.

ips teodosie
FOTO Agerpres

Măsura a fost luată în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, este acuzat, alături de alte persoane, de infracțiunile de luare de mită și prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene. Curtea de Apel Constanța a decis menținerea dispozițiilor ordonanței doar pentru fraudarea în formă continuată a subvențiilor de la APIA.

"În baza art. 213 alin. 6 Cod procedură penală admite plângerea formulată de petentul — inculpat Petrescu Teodosie împotriva ordonanței nr. 230/P/2016 din data de 17.10.2016 dispusă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța, în sensul înlăturării din conținutul ordonanței de luare a măsurii preventive a controlului judiciar față de inculpatul Petrescu Teodosie a infracțiunii de luare de mită (...) Menține celelalte dispoziții ale ordonanței de luare a măsurii preventive a controlului judiciar, în măsura în care nu contravin prezentei încheieri", se arată în minuta ședinței de judecată, prezidată de magistratul Marius Damian Mitea.

Față de decizia pronunțată de judecător, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului, a comunicat că arhiereul are încredere în Justiție.

"Această decizie constituie doar un prim pas pentru lămurirea faptului că atât ÎPS Teodosie cât și Arhiepiscopia Tomisului nu fac altceva decât să slujească fără abatere lui Dumnezeu și oamenilor. Avem încrederea că, în cazul penal instrumentat de procurori se vor lămuri în cel mai scurt timp acuzațiile rămase și așteptăm ca procurorii să retragă de îndată acuzațiile și măsura preventivă a controlului judiciar", precizează Arhiepiscopia Tomisului, într-un document citat de News.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri