Irina Jianu, condamnată în dosarele lui Adrian Năstase, eliberată condiţionat

Data publicării:
ciocanel

 

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de procurori, situaţie în care o instanţă superioară va stabili dacă Jianu va putea părăsi efectiv penitenciarul.

Magistraţii de la Judecătoria Bacău au decis ca Irina Jianu să fie liberată după ce fosta aceasta a stat în penitenciar doi ani şi şase luni, în urma condamnărilor din cele două dosare.

Irina Jianu a reuşit să-i convingă pe magistraţi că trebuie eliberată întrucât are peste 60 de ani, iar legea îi permite să execute doar o treime din pedeapsă.

Instanța supremă a condamnat-o pe Irina Jianu, tot în 15 octombrie, la cinci luni de închisoare cu executare, pentru dare de mită, în dosarul de corupţie privind lucrările de construcţie făcute la locuinţa mamei lui Miron Mitrea, decizia nefiind definitivă. În același dosar, Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

La începutul acestui an, Jianu a fost condamnată la patru ani de închisoare în dosarul "Zambaccian", fiind acuzată de spălare de bani în formă continuată şi participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilităţii în formă continuată. În acelaşi dosar, Adrian Năstase a fost condamnat la patru ani de închisoare, fostul premier fiind eliberat din penitenciar în luna august.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri