Joaca de-a teroriștii, în Ploiești: A fost doar „o glumă”

Data actualizării: Data publicării:
646x404

Cinci tineri, printre ei patru minori, sunt anchetaţi de Poliţia Ploieşti după ce au simulat un atac terorist în plin centrul oraşului, la doar câteva ore după atentatul din Londra, relatează Digi24. Unul dintre ei avea o pelerină albă, purta un turban pe cap şi a început să tragă prin centrul oraşului cu un pistol cu capse. Un localnic a sunat, speriat, la 112. Toate echipajele de poliţie din Prahova au fost mobilizate pentru a-i prinde pe falşii atacatori.

Totul s-a petrecut pe o şosea intens circulată din centrul municipiului Ploieşti. Unul dintre cei cinci tineri îşi cumpărase un pistol cu capse dintr-un centru comercial cu o zi înainte.

Imediat după atacul din centrul Londrei, a găsit de cuviinţă să iasă pe stradă îmbrăcat aidoma unui musulman.

Înarmat cu arma de jucărie, i-a speriat pe trecători. A plecat apoi, însoţit de prietenii săi, cu o maşină înmatriculată în Bacău.

Cineva a sunat la 112. Fără să ştie că e vorba de o armă de jucărie, poliţiştii au intrat în alertă maximă. Au fost instituite filtre la toate ieşirile din judeţ.

„Maşina cu cei cinci tineri a fost blocată de poliţie exact în acest loc. La percheziţia autoturismului, poliţiştii au găsit un pistol de jucărie şi trei seturi de capse”, relatează Claudiu Loghin, reporter Digi24.

A fost identificat la foarte scurt timp, depistat în trafic şi interceptat. A foat blocat cu echipajele auto ale poliţiştilor care au intervenit”, a declarat Marian Popescu, purtător de cuvânt IPJ Prahova.

Şoferul maşinii a rămas fără permis de conducere şi a primit, în plus, şi o amendă de 580 de lei pentru că a refuzat, iniţial, să oprească la semnalele poliţiştilor.

În momentul în care reporterii au vorbit cu șoferul, el le-a spus că ar fi fratele lui:

Reporter: Putem să vorbim cu el?

Șofer: Nu.

Reporter: Dar a fost o glumă, ce a fost?

Șofer: Da.

Reporter: Cum s-a ajuns la situaţia asta?

Șofer: O glumă.

Gluma proastă se putea sfârşi tragic.

„Au început să tragă acolo în oraş, i-a alergat poliţia, i-a pus pe burtă. E o treabă foarte, foarte urâtă pentru că pune lumea în panică, se sperie. Sunt atâtea evenimente, de exemplu acum în Londra”, spune un localnic.

„Pe moment, victimele pot suferi atacuri de panică, lipotimii. Pot avea reacţii imprevizibile de la fugă necontrolată, la o ripostă extrem de violentă. Pe termen lung o astfel de traumă poate genera coşmaruri, angoase, anxietate persistentă, fobii de locuri aglomerate su spaţii deschise”, explică psihologul Ioana Toma.

Cei cinci tineri au între 17 şi 20 de ani şi sunt cu toţii prahoveni. Au fost amendaţi şi s-au ales cu dosare penale pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri