Judecători: Din mita primită, Horea Uioreanu cumpăra calorifere, şampanie şi achita ratele la bancă

Data publicării:
horea uioreanu - 5470087-Mediafax Foto-Alexandru Mihaescu-2

 

Informaţia apare în motivarea deciziei prin care judecătorii clujeni au decis arestarea sa preventivă pentru corupţie.

Astfel, judecătorii au reţinut că Horea Uioreanu – suspendat ieri din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj – consemna într-un tabel toate sumele primite şi cheltuielile făcute.

O parte din mită era destinată cheltuielilor proprii, de buzunar. Astfel, banii au fost alocaţi pentru calorifere, perne, filtre, şampanie sau pişcoturi.

O altă parte din bani au fost cheltuiţi pentru ridicarea unei cabane şi pentru achitrarea ratelor la bancă.

Totodată, potrivit documentului judecătorilor, Horea Uioreanu ar fi plătit din mita primită 11.200 de lei pentru ca fosta sa soţie, Elena Uioreanu, să poată candida la alegerile parlamentare din 2012.

Din documentele procurorilor anticorupţie reiese că preşedintele Consiliului Judeţean Cluj ar fi primit mita în tranşe, în măsura în care aproba prin semnătură acordarea unor sume pentru efectuarea de lucrări în mai multe comune din judeţ şi pentru construirea unor obiective în cadrul Aeroportului din Cluj-Napoca. Mita ar fi venit în principal de la oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean.

Proprietarii firmelor de construcţii acceptau să-i ofere lui Horea Uioreanu un comision de10-15 procente din valoarea lucrărilor, susţin procurorii. Sumele proveneau din fondurile Consiliului Judeţean Cluj sau ale Ministerului Dezoltării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri