Judecătoria Sectorului 3 își suspendă activitatea două ore pe zi

Data publicării:
judecator sentinta

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 3 au decis, miercuri, să suspende activitatea acestei instanțe timp de două ore pe zi, pe perioadă nedeterminată, începând cu data de 6 iunie, în semn de protest față de legea salarizării.

"În ședința de astăzi a Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Sectorului 3 s-a hotărât suspendarea activității instanței, timp de două ore pe zi, în intervalul orar 10,00 — 12,00, începând cu data de 06.06.2017, pe perioadă nedeterminată. Hotărârea a fost luată cu unanimitate de voturi, ca urmare a nemulțumirii membrilor Adunării Generale privind indemnizația și coeficienții de salarizare alocați judecătorilor de la judecătorii în forma propusă și asumată de Consiliul Superior al Magistraturii, ca urmare a inechității prevăzute în proiectul de lege privind salarizarea, în raport cu volumul de muncă al instanței", se arată într-un comunicat al Judecătoriei Sectorului 3, citat de Agerpres.

În ultimele zile au avut loc mai multe proteste ale angajaților din sistemul Justiției, în special ale grefierilor și specialiștilor IT, aceștia fiind nemulțumiți de prevederile Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri