Judecătorie: Fosta şefă a Siveco România poate fi eliberată condiţionat

Data publicării:
irina socol agerpres 7661283 1

 

FOTO Agerpres

Irina Socol a stat două luni în arest preventiv şi, la momentul condamnării, era în arest la domiciliu de 632 de zile. Aceasta poate fi eliberată condiţionat după executarea a două treimi din pedeapsă, respectiv după 608 zile. Având în vedere că perioada petrecută în arest la domiciliu se scade din pedeapsa primită, Irina Socol putea cere imediat după încarcerare eliberarea condiţionată.

Judecătoria Ploieşti a admis solicitarea formulată de Comisia de propuneri pentru punerea în libertate condiţionată din cadrul Penitenciarului Ploieşti în cazul Irinei Socol.

Instanţa a stabilit că intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei, respective 10 martie 2017, constituie termen de supraveghere pentru Irina Socol.

Decizia a fost contestată de procurori, hotărârea definitivă urmând a fi luată de Tribunalul Prahova.

În 3 mai, Irina Socol a fost condamnată de Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare. Cu câteva zile înainte de condamnare, ea şi-a cedat gratuit acţiunile pe care le deţinea la SIVECO. Participaţia sa a fost transferată către 35 de manageri din cadrul companiei.

Procurorii spun că, sub conducerea Irinei Socol, SIVECO ar fi încheiat tranzacții fictive cu firme ale unor persoane din Sinteşti care aveau ca activitate colectarea fierului vechi. Bugetul ar fi fost prejudiciat astfel cu trei milioane de euro.

SIVECO a câştigat de-a lungul anului multe contracte cu statul. Unele acorduri au fost mari. Potrivit datelor publicate în martie de Agenţia pentru Agenda Digitală, SIVECO a câştigat împreună cu Teamnet un contract de 129 de milioane de lei de la APIA. A fost a treia cea mai mare achiziţie publică de serviicii IT din ultimii cinci ani. Tot SIVECO a fost subcontractant în al şaselea contract ca mărime, unul de 61 de milioane de lei acordat de Institutul Naţional de Cercetare Informatică.

Socol este cofondator SIVECO şi a ocupat postul de preşedinte al companiei IT până la izbucnirea acestui scandal de evaziune fiscală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri