Judecătorii care au stabilit că Sebastian Ghiţă e nevinovat: Acuzaţia de mită e ilogică

Data publicării:
160329_ghita_comisia_juridica_50_INQ_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Este ilogic să oferi mită egală cu finanţarea pe care o primeşti în schimb! Cu acest argument a reuşit Sebastian Ghiţă să îi convingă pe magistraţii de la instanţa supremă să îl achite în dosarul în care a fost acuzat că l-a mituit pe fostul edil din Ploieşti.

Iulian Bădescu ar fi primit o vilă pentru a acorda finanţare de la bugetul local echipei de baschet fondate de fostul deputat, fugit din România în urmă cu aproape un an.

Înalta Curte reţine caracterul pertinent al observaţiei inculpatului Ghiţă, în sensul că este ilogic ca o persoană să ofere unui funcţionar public un folos injust de o valoare sensibil egală cu avantajul obţinut din încheierea de către funcţionar a actului pretins în schimbul mitei, se arată în motivarea deciziei Înaltei Curţi.

Magistraţii au decis să îi achite pe Sebastian Ghiţă şi pe fostul primar Iulian Bădescu după ce au identificat neconcordanţe şi în declaraţiile martorilor sub acoperire. Aceştia au susţinut că echipa de baschet fondată de Sebastian Ghiţă ar fi primit finanţare nerambursabilă de la Primăria Ploieşti, iar fostul edil ar fi primit o vilă în schimb.

Înalta Curte constată că nu se poate reţine, cu certitudine, faptul că promisiunea de vânzare-cumpărare a vilei s-a încheiat în considerarea finanţării nerambursabile primite de la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti şi că încheierea acestui contract a fost dictată de inculpatul Ghiţă”, se mai arată în motivare.

Decizia Curţii supreme a fost contestată de procurori, care ceruseră 10 ani de închisoare, aşa că procesul se va relua la începutul anului viitor.

Sebastian Ghiţă are alte patru dosare penale, fie pe rolul instanţelor, fie în faza de cercetare penală. Fostul parlamentar este sub control judiciar în Belgrad, unde aşteaptă soluţionarea cererii autorităţilor române de extrădare.

FOTO: INQUAM PHOTOS - Octavian Ghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri