Judecătorii constănţeni cer lămuriri Curţii de Justiţie a UE privind timbrul de mediu

Data publicării:
masini mediafax

 

Instanţa de la Constanţa va adresa următoarea întrebare Curţii de la Luxemburg: „Se opune art. 110 din TFUE la stabilirea, conform art. 4 lit. a din OUG nr. 9/2013, a obligaţiei de a plăti timbrul de mediu pentru autovehiculele de ocazie provenite din spaţiul comunitar cu ocazia înscrierii în evidenţele autorităţii competente, potrivit legii, a dobândirii dreptului de proprietate asupra unui autovehicul de către primul proprietar din România şi atribuirea unui certificat de înmatriculare şi a numărului de înmatriculare?”.

Concret, judecătorii constănţeni întreabă dacă este compatibilă cu legislaţia europeană instituirea unei taxe speciale auto la momentul introducerii în parcul auto naţional al României a unui autovehicul înmatriculat anterior pe teritoriul oricărui alt stat membru al Uniunii Europene, explică juridice.ro.

Potrivit art. 267 din Tratatul de Funcţionare a Uniunii Europene, sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în această privinţă este obligatorie deoarece solicitarea a fost formulată în recurs şi are o legătură indisolubilă cu fondul cauzei.

La nivelul Curţii de Apel Constanţa se află mai multe dosare în pronunţare asupra aceleiaşi probleme de drept: sesizarea CJUE în privinţa timbrului de mediu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri