Judecătorii, indulgenţi cu educatoarele de la "grădiniţa groazei"

Data actualizării: Data publicării:
gradinita groayei

După mai mult de trei ani de procese, magistraţii de la Judecătoria Constanţa au dat astăzi prima sentinţă în dosarul "Grădiniţa Groazei". Cinci angajate acuzate că în vara anului 2014 au lovit şi umilit copii au primit condamnări la închisoare cu suspendare. Ca să strângă probe clare despre tratamentul aplicat celor mici, mai mulţi părinţi au montat dispozitive de ascultare în jucării. Totul se vede şi în imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale grădiniţei.

VIDEO Imagini care vă pot afecta emoţional

Un educator şi o îngrijitoare de la Grădiniţa groazei din Constanţa au fost condamnaţi de magistraţi la un an şi cinci luni de închisoare. Iar directorul educativ si alţi doi angajaţi au primit câte un an cu suspendare. Judecătorii au fost indulgenţi, totuşi, cu directoarea grădiniţei, care nu a primit nicio condamnare. Cei cinci trebuie să plătească însă, în total 6.500 de lei daune materiale şi 7.500 de euro daune morale familiilor care au depus plângere.

Iniţial, dosarul a fost cercetat de un judecător care mai apoi a fost recuzat pentru că i-a trimis pe jandarmi acasă la copii să îi aducă la audieri. Pentru că nu i-au găsit pe cei mici, angajaţii MAI au fost amendaţi cu 2.000 de lei. Din 2014, de când dosarul este pe rolul Judecătoriei Constanţa au avut loc peste 40 de termene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri