Judecătorul căruia i-a fost repartizat dosarul Rovinari-Turceni al lui Victor Ponta a refuzat cazul

Data publicării:
Victor Ponta declaratii gov-2.ro septembrie 2015

ACTUALIZARE. Motivul recuzării este unul simplu: judecătoarea a fost colegă de facultate cu premierul şi cu Dan Şova, iar acest lucru ar putea fi interpretat.

Sistemul electronic al instanţei a desemnat un al doilea judecător: Alina Ioana Ilie, promovată la Curtea Supremă în 2010. Judecătoarea a făcut parte din completul de cinci magistrați care l-a condamnat pe Adrian Năstase la doi ani de închisoare în dosarul Trofeul Calităţii. De asemenea, a făcut parte din completul care l-a condamnat pe Gigi Becali la 3 ani închisoare cu suspendare în dosarul sechestrării de persoane și pe Corneliu Iacubov la șapte ani închisoare în dosarul Rafo-Carom.

Procesul lui Victor Ponta la Înalta Curte începe luni la ora 12:00, a doua zi după ce premierul va împlini 43 de ani

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție l-au trimis în judecată pe Victor Ponta, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, spălarea banilor.

Alături de el va fi judecat sub control judiciar Dan Şova, acuzat de trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), evaziune fiscală în formă continuată, spălare de bani.


Dosarul Rovinari a ajuns ieri la instanţa supremă şi a fost repartizat aleatoriu către un judecător care să analizeze cazul în cameră preliminară.

Dosarul a ajuns la Secţia penală, la judecătorul Cristina Rotaru, care tot ieri a făcut cerere de abţinere, invocând incompatibilitatea de a judeca cazul.

Cererea a fost admisă, dosarul urmând să fie din nou repartizat aleatoriu.

Nu sunt detalii legate de solicitarea judecătorului.

Cristina Rotaru e magistrat la instanţa supremă de mai mulţi ani, printre dosarele care au vizat mai mulţi demnitari fiind şi Trofeul Calităţii, în care a fost judecat Adrian Năstase.

Cristina Rotaru este şi profesor la Facultatea de Drept de la Universitatea Bucureşti. Ea este licențiată în drept a aceleiași facultăți din 1995, an în care a absolvit și Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri