Judecătorul din Rădăuţi acuzat că primea alimente ca mită a fost arestat

Data publicării:
radauti-1

Judecătorul din Rădăuţi acuzat că lua mită ouă, carne, miere sau ciocolată în schimbul sentinţelor date a fost arestat pentru 30 de zile. Decizia în cazul lui Bogdan Bărbuţă a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, dar nu este definitivă - poate fi contestată la instanţa supremă.


În arest preventiv a ajuns şi omul de afaceri care ar fi solicitat hotărârile favorabile, dar şi procurorul-şef al Secţiei de urmărire penală de la Parchetul Suceava. În doar patru zile, magistratul ar fi dat 69 de decizii în cauze care vizau aceeaşi persoană.

În rechizitoriul procurorilor se arată că judecătorul Bogdan Bărbuţă ar fi luat mită în schimbul deciziilor sale. Printre foloasele primite s-ar afla 1000 de euro, o cutie de ciocolată şi o sticlă de lichior. Mita ar fi fost dată de omul de afaceri, care dorea să intre ilegal în proprietatea a aproape 42 de hectare de teren.

Pentru că suprafaţa respectivă era împărţită în parcele, al căror drept de proprietate nu putea fi transmis prin vânzare - cumpărare pe cale notarială, întrucât existau mai mulţi proprietari în coindiviziune, afaceristul a apelat la judecătorul Bogdan Bărbuţă. Acesta a dat nu mai puţin de 69 de hotărâri judecătoreşti. Afaceristul a vândut ulterior terenul, obţinând un profit de aproximativ 4.000.000 de lei.

În faţa procurorilor a ajuns şi primarul localităţii Rădăuţi, dar şi şeful Poliţiei de Frontieră. Cei doi au fost însă lăsaţi să plece acasă, fiind cercetaţi în libertate.

În dosarul de corupţie din justiţia suceveană sunt anchetaţi procurorul Dumitru Dâmbu, şeful secţiei Urmăriri Penale din Parchetul Tribunalului Suceava, Bogdan Bărbuţă şiDaniela Prandea, judectori la Rădăuţi, dar şi comisarul şef Mihai Prelipcean, şeful Poliţiei de Frontieră Rădăuţi.

Procurorii DNA au făcut percheziţii şi la Primăria din Rădăuţi, fiind interesaţi, printre altele, de modul în care o firmă locală a intrat în posesia sediului Bibliotecii Municipale din oraş

Ancheta procurorilor vizează în special retrocedări de terenuri din perioada 2005-2006.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri