Judecătorul Valer Dorneanu va asigura conducerea interimară a CCR

Data publicării:
valer dorneanu ccr.ro

"În ședința din 7 iunie, plenul Curții Constituționale, luând act de faptul că mandatul de președinte al lui Augustin Zegrean încetează la data de 10 iunie, ca urmare a expirării perioadei de 3 ani pentru care a fost ales, a procedat la alegerea, prin vot secret, a președintelui interimar. Cu majoritate de voturi, președinte interimar a fost ales judecătorul prof. univ. dr. Valer Dorneanu, care își va exercita atribuțiile de președinte al Curții Constituționale începând cu 10 iunie 2016, până la alegerea noului președinte, în condițiile art.7 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată", se arată într-un comunicat postat marți pe site-ul CCR.

La sfârșitul lunii expiră mandatele a trei judecători: Augustin Zegrean, Zoltan Puskas și Tudorel Toader.

Înainte de a ajunge la CCR, Valer Dorneanu a fost adjunct al Avocatului Poporului pentru domeniul - armată, justiție, poliție, penitenciare. A deputat PSD în 2000-2008, iar în primul mandat de parlamentar a fost președintele Camerei Deputaților.

În perioada 1967-1974 Valer Dorneanu a fost procuror la procuraturile locale ale sectoarelor 5 și 6 din municipiul București. Apoi a fost expert pe probleme de legislația muncii la UGSR și din nou procuror la Direcția Recursuri Extraordinare Civile din Procuratura Generală între anii 1980 - 1985.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri