Jurnaliștii urmăriți penal pentru șantaj, plasați în arest la domiciliu

Data publicării:
florin paraschivescu foto facebook

Pe numele lui Florin Paraschivescu, directorul săptămânalului „Atac de Buzau”, există cinci plângeri pentru şantaj depuse la Parchetul Buzău, iar procurorii încă fac cercetări. Una dintre acuzaţii vine de la preşedintele PSD Sector 5, Cristian Rizea, care susţine că Florin Paraschivescu i-ar fi cerut 10.000 de lei lunar.

„Se simte nevinovat şi crede, de fapt este convins, că instanţa va lua o hotărâre corectă despre presupusele, repet, presupusele infracţiuni”, spune avocatul lui Florin Paraschivescu.

În dosar este cercetat şi Doru Iuga, fostul director al OTV, în prezent redactor al publicaţiei din Buzău. Ca şi în cazul lui Florin Paraschivescu, şi pentru el, magistraţii au decis că trebuie să stea în arest la domiciliu.

Suntem în poziţia de nerecunoaştere cu privire la acuzaţia de şantaj”, spune avocatul lui Doru Iuga.

Soţia lui Florin Paraschivescu, redactor la ziarul Atac de Buzău şi responsabil cu publicitatea la aceeaşi publicaţie, a fost pusă sub control judiciar.

„S-a luat măsura controlului judiciar. E un prim indiciu că instanţa a considerat că nu sunt probe suficiente, lucru care conduce la conturarea ideii că ea este nevinovată”, spune avocatul femeii.

Echipa redacţiei „Atac de Buzău” este acuzată că, începând din vara anului 2014, ar fi ameninţat şi şantajat mai multe persoane în schimbul obţinerii unor contracte de publicitate. Săptămânalul „Atac de Buzău” a apărut pe piaţa media în urma cu peste un an, iar de atunci s-a făcut remarcat prin mai multe materiale defăimătoare la adresa oamenilor de afaceri şi a primarilor din localităţile judeţului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri