L. C. Kovesi, la Digi24: Nu e normal, dacă sunt suspiciuni că o instituţie publică a fost fraudată, să nu se constituie parte civilă 

Data publicării:
kovesi 2

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor.

În acelaşi dosar vor fi judecaţi senatorul Dan Şova, Laurenţiu-Dan Ciurel, în calitate de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), şi Laurenţiu-Octavian Graure, în calitate de director economic al CET.

DNA a arătat, în actul de sesizare a instanţei, că "în cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra bunurilor inculpaţilor, aşa cum rezultă din ordonanţele nr. 122/P/2012 din datele de 13 iulie şi nr. 122/P/2012 din 15 septembrie".

În cazul lui Dan Şova, procurorii cer instanţei să dispună confiscarea sumei de 3.455.755,27 lei, care ar fi fost dobândită de acesta "prin săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi ulterior spălată de acesta, în măsura în care nu serveşte la despăgubirea persoanei vătămate, Complexul Energetic Oltenia".

Anchetatorii au mai arătat că, pe latură civilă, "Complexul Energetic Oltenia nu a comunicat până în prezent dacă se constituie parte civilă în cauză.

„Procurorul de caz a întrebat dacă se constituie parte civilă. Nu e primul dosar în care o instituţie publică e condusă de însăşi persoana trimisă în judecată şi avem problema că instituţia respectivă nu se constituie parte civilă.

Obligaţia noastră e să întrebăm. Spre deosebire de magistraţi, care la momentul trimiterii în judecată, sunt suspendaţi din funcţii, cred că aceeaşi regulă ar trebui aplicată şi celorlalţi funcţionari publici. Nu e normal, dacă sunt suspiciuni că o instituţie publică a fost fraudată, să nu se constituie parte civilă, statul ar putea fi prejudiciat prin această inactivitate”, a declarat şeful DNA.

Citiţi şi 

Șefa DNA: Nu noi sunăm politicienii să le spunem să ia mită săptămâna asta că în următoarea vine campania

L. C. Kovesi, nemulțumită de ANAF: Dacă Ministerul de Finanțe nu se descurcă în privinţa executării silite, să predea această atribuție!

Codruţa Kovesi: Nu a fost nevoie să îi spun vreunui politician "nu mă suna că mă suni degeaba"

Laura Codruța Kovesi: „Nu cred că DNA va rezolva corupția din România”

L.C. Kovesi: Percepția că ne bazăm foarte mult pe SRI este greșită. Ne bazăm pe cetățeni

Laura Codruţa Kovesi, la Digi24: Unele persoane mă consideră simpatică şi nu se tem de mine

Dosarul Oprescu. Kovesi: Urmărirea penală pentru anumite infracțiuni va fi finalizată cât de repede





Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri