La coadă, la instanţă. C. P. Tăriceanu a aşteptat trei ore pe hol

Data actualizării: Data publicării:
160920_ICCJ_tariceanu_003_INQUAM_Octav_Ganea

Al doilea om în stat, foşti miniştri şi fostul viceguvernator al BNR au fost chemaţi toţi într-o singură zi să dea declaraţii în dosarele în care sunt vizaţi. Unii au stat şi la coadă, până să le vină rândul. De exemplu, Călin Popescu Tăriceanu a aşteptat mai bine de trei ore în faţa sălii de judecată. Liviu Dragnea a aşteptat şi el două ore şi a plecat spre casă după ora 22:00.

Fostul ministru al Energiei Constantin Niţă a ajuns primul la Instanţa Supremă. Nu a vrut să vorbească despre procesul în care este acuzat că a cerut cinci la sută din valoarea unui contract pe care l-a aranjat la Primăria Braşov.

160920_ICCJ_DRAGNEA_009_INQUAM_Octav_Ganea (1)
160920_ICCJ_DRAGNEA_009_INQUAM_Octav_Ganea (1)

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Procesul lui Constantin Niţă a început cu o amânare, aşa că fostul ministru a plecat repede de la Curtea Supremă. Şi Ludovic Orban a punctat primul termen al procesului în care este acuzat că a vrut să îşi finanţeze ilegal campania electorală.

Ludovic Orban, deputat: „Astept să mi se facă dreptate.”

La prânz, al doilea om în stat, a ajuns şi el la Înalta Curte. Călin Popescu Tăriceanu a aşteptat trei ore doar ca să intre în sală şi să afle că magistraţii au decis să reia dezbaterile la începutul lunii viitoare. Nu a vrut să facă declaraţii presei.

La fel de zgârcit în declaraţii a fost şi Bogdan Olteanu, care a venit la Înalta Curte cu speranţa că va scăpa de arestul la domiciliu în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Nu a avut însă succes. Instanţa i-a prelungit mandatul cu încă 30 de zile.

Şi Gabriel Oprea a trecut pe la Curtea Supremă, unde s-au discutat legalitatea probelor în dosarul Limuzina.

Ultimul chemat la instanţa supremă este Liviu Dragnea. El este acuzat că ar fi folosit la partid angajati ai Proteciei Copilului din Teleorman, unde sotia sa avea o functie de conducere. Procurorii spun că funcţionarii erau plătiţi din banii statului, dar nu treceau pe la muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri